zondag 15 juni 2014

Puur, plezier, passie...

Passie:
'Niet wachten tot het perfect is,
maar gewoon doen...'

Zoiets als: leef gewoon je passie en stel hem niet uit totdat je er tijd voor hebt!

Ik vind het wel mooi klinken, als ik eerlijk ben. Maar doe ik het ook? Dacht ik er eigenlijk gelijk achteraan. Tja...

Als ik dit weekend iets heb gezien, dan is het wel pure 'passie'. Echt plezier hebben, ergens voldoening uithalen. Iets helemaal 'jouw ding' laten zijn, er helemaal voor gaan!


Het was een origineel feestje, zaterdag bij de WK hockey. Lekker op de fiets naar Den Haag, precies het goede weer, een super relaxt sfeertje en de halve finale heren. Feitelijk had ik nooit zoveel met hockey. In ons dorp deed je als kind aan gymmen, met zelfs af en toe een wedstrijdje, omdat dat er nu eenmaal bij hoorde, in van die prachtige poepbruine gympakjes met een oranje streep langs de zijkant. Of je ging zwemmen in het plaatselijke bosbad, waar ook ieder jaar de plaatselijke school-sportdagen werden gehouden en iedereen zijn/haar diploma A, B en C haalde. Blijkbaar was ik echte 'waterrat'. Dat was in ieder geval de benaming die mijn moeder me altijd gaf. Maar of daar nou ook werkelijk mijn passie lag? Gelukkig heb ik wel begrepen dat de naam te maken had met het goed kunnen zwemmen en duiken en niets met het beestje zelf :-).


Op latere leeftijd werd het volleyballen; een tijdlang mijn passie. Aangestoken met het 'virus' door een vriendinnetje, mepten we er tijdens trainingen en wedstrijden heerlijk op los. Nu was opslaan niet mijn sterkste kant (soort van lichte motorische afwijking), maar blokken en smashen was toch wel mijn ding. Ach ja, inmiddels het 'trauma' van 'moeten stoppen' verwerkt, kan ik nog steeds enorm genieten van het kijken naar een goede volleybalwedstrijd.
En nu dus ook van het kijken naar hockey! Uiteraard aangestoken met het 'virus' door mijn allerbeste vriendje, mijn eigen Lief, die intussen alweer een tijdje zijn hockeystick uit het vet heeft gehaald en zelfs ook alweer een wedstrijdje heeft gefloten; zijn passie :-).

En, heel eerlijk gezegd, heb ik dus ook niet zoveel met voetbal. Ook nooit gehad. Waarschijnlijk heeft dat weer te maken met het feit dat, vroeger bij ons thuis, op zondagavond, klokslag zeven uur, iedereen verplicht zijn/haar mond moest houden omdat er voetbal werd gekeken.
Intussen heb ik ook met dát 'trauma' leren omgaan en heb ook ik meer dan genoten van het plezier en de passie die ik zag bij het Nederlands elftal zaterdagavond. En natuurlijk heeft de einduitslag daar een behoorlijk steentje aan bijgedragen :-)...


Leef je passie! Klinkt goed, toch? Misschien wordt het eens tijd dat ik mijn droom (of wilde plan) ga beschrijven. Mezelf afvraag 'wat ik zou willen doen als alles kon, er geen beperkingen zijn en ik me dus ook niets aantrek van de mening van anderen'. Tja... :-).


Eén van mijn passies blijf ik hier in ieder gevál uitvoeren. En wie weet, ooit... als ik mezelf geen beperkingen (meer) opleg en ik me echt niets (meer) aantrek van wat anderen ervan denken...

6 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Dat moet je altijd proberen lieve meis, alle dromen moet je najagen, als het kan en zelfs als het moeilijk kan.
Je mag je leven maar een keer leven en dat is al zo kort.
Spijt krijgen van iets wat je niet gedaan hebt is veel erger dan spijt hebben over iets wat je wel gedaan hebt.
Die ervaring pakken ze je niet meer af.

Fijne middag en avond nog...!!

Helena zei

:-) Jij ook Marjolijn, geniet van een mooie zondag! xx

merel zei

je passie moet je proberen na te leven en dromen zijn er om van te dromen en proberen een droom waar te maken
geniet van je dagje

Anoniem zei

Herkenbaar :-) Als je ouder wordt, kom je ook steeds meer in aanraking met de realiteit van het leven en moet je soms keuzes maken, die je passie(s) op 'hold' zetten. Zolang die keuzes goed voelen op het moment dat je ze maakt, kan ik leven met het op 'hold' zetten van mijn passie en ach..wie zelfs nog eens accepteren dat het er misschien niet meer van komt ;-)
Fijne week lieve Helena, Xxx

HansDeZwans zei

Inderdaad, en dankzij mijn passie voor het 'leven' ziet mijn tuin er schandalig slecht uit. :-)

Helena zei

Ik blijf zeker dromen Merel :-)
Altijd al moeite gehad met kiezen Patty :-). Jij ook een fijne week!
Haha, ook die is herkenbaar hier Hans!