woensdag 2 maart 2016

Een sprankje...

Een sprankje lentegevoel, symbool van de hoop ook, las ik zojuist; het sneeuwklokje.

Ik heb het de afgelopen dagen meer dan gevoeld, de lente! En misschien ook wel een stukje hoop. Heb ze met eigen ogen aanschouwd, in grote getale zelfs, dit weekend op Terschelling (-:

En wat voor weekend! In één woord, van begin tot het einde, een groot(s) cadeauweekend, niets meer en niets minder. Met de complimenten voor mijn Lief, die alles geweldig geregeld heeft! Zo is vijftig worden echt geen straf hoor jongens, in een super relaxt huis, met lieve mensen en meer dan genoeg lekker eten en drinken. En, natuurlijk niet te vergeten, het meest schitterende weer wat je je eind februari ook maar zou kúnnen wensen.

Als ik er aan denk, wil ik terug. Het brede strand afstruinen, op zoek naar dat ene mooie schelpje. De wind die mijn ogen laat tranen en soms een woest spel speelt met mijn haren. Gedachten die worden opgetild en meegenomen. Het gevoel te kunnen ademen, de ruimte...
Zou ik dan toch misschien, in een vorig leven, of zo...? Misschien ben ik wel jutter geweest? Wie zal het zeggen. Ik weet in ieder geval wel dat ik me op de eilanden als een vis in het water voel. Maar dat heeft dan misschien wel weer meer met mijn sterrenbeeld te maken, of zo...

En ach, wat maakt het ook uit hè, ik leef tenslotte in het hier en nu, waar ik het overigens uitstekend naar mijn zin heb, laat dat helder zijn. Waar poes Mies ook weer blij was om ons te zien. Al had ook zij wederom niets te klagen met de liefdevolle verzorging van onze grote kleine buurman. Waar bij thuiskomst nog méér felicitaties en cadeautjes te vinden waren en waar we als afsluiting nog maar eens een laatste keer culinair uit de bocht vlogen met een overheerlijk frietje.

Intussen ligt de was alweer schoon te wachten op iets van een strijkbout (die heel geduldig is). Hoef ik morgen pas weer te werken. Onderneem ik een zoveelste poging om van een hardnekkige verkoudheid af te komen en voelt mijn Lief zich ook niet zo heel fris, fit en fruitig. Kortom: terug naar de realiteit.

Gelukkig schijnt vandaag ook hier een beetje de zon! En ach, anders hebben we altijd de foto's nog...

 
 
 

17 opmerkingen:

Patty zei

Heerlijk dat je zo bent verwend en hebt mogen genieten :-)
Groene thee met snuf kurkuma en stukje gember en/of tijmthee kan ik je echt aanbevelen. Maximaal 3 mokken per dag ;-)
Fijne rest van week, X

Helena zei

Dank je wel Patty! Komt goed (-: en ook jij een fijne week verder x

~ Inge ~ zei

Wat is dat toch met die zee? Ik voel me er ook altijd heerlijk als ik op het strand ben, zo vrij! Meid, zoals je het beschreef, ik waande me ook weer even op het strand, heerlijk! Wat een genot als je zo'n heerlijke tijd heb gehad, een prachtige omgeving dus om 50 te worden? Nah, ik zal het in overweging nemen, ik mag er nog een paar jaartjes over nadenken hoe en waar ik mijn 50ste verjaardag ga vieren! In elk geval voor jou dus in alle opzichten geslaagd! Op naar de "real-life", maar dat moet ook anders kan je nooit (meer) genieten van zulke cadeautjes!! Fijne week!

Helena zei

Heb je helemaal gelijk in Inge :-)!

Marjolijn. zei

Heerlijk om zo je verjaardag te mogen vieren, meis...!
Geniet er nog maar even van na, die strijkbout wacht wel.... :-)
Succes morgen weer...!!

Helena zei

Dank je wel Marjolijn...komt vast goed en de strijkbout staat nog lekker op dezelfde plek *knipoog*

Gwennie zei

Echt heerlijk dat jullie zo genoten hebben!! En zo gegund... Dikke (verjaardags)kus voor jou en nog lekker lang nagenieten!!

Helena zei

Dank je wel Joolzz...x

Merel zei

De zee is toch altijd bijzonder voor mij telkens weer als een beetje thuis komen

Helena zei

Herken het gevoel Merel (-:

Mirjam Kakelbont zei

Soms kun je na een week nog heimwee hebben naar een plek waar je geweest bent. Maar het was fijn: een uitstap met een gouden randje. En je kunt er in gedachten net zo vaak naar terug gaan als je zelf wilt...
Lieve groet

Helena zei

Zeker weten Mirjam 😉

Mrs. T. zei

Oh heerlijk zeg zo ertussen uit.
Ik merk nog niet veel van de lente hoor. Wat een ...weer (eindeloze regen en natte sneeuw).

Helena zei

Gisteren zeker echter vorige week volop zon op Terschelling en ook vandaag buiten in de zon geluncht, dus ik ga mee met de sneeuwklokjes en hoop gewoon op nog meer Lente mrs. T. (-:

merel zei

Het gaat beter met me Helena, nog niet helemaal hoe het moet maar toch de goede kant uit. Dank je voor de wensjes

Nana zei

Dat is iets om héél lang van na te genieten.

Helena zei

Fijn Merel...op naar 100% :-)
doe ik dan ook nog steeds Tartelette Maison :)