zaterdag 24 mei 2014

Spijbelen

Het voelde een beetje als spijbelen vanochtend. Misschien een beetje vreemd, want het had helemaal niets met school te maken. Daarentegen had het alles te maken met het bekende 'moeten'. Maar ja, dan is nog altijd de vraag: van wie moet je... wanneer... wat...?

Ach, wat maakt het ook uit, het gevoel was gewoon grappig. Hoewel, als ik terug denk aan mijn schooltijd, ik volgens mij nooit echt veel heb gespijbeld, daar was ik dan weer veel te braaf voor.


Maar ja , eerlijk is eerlijk, iets wat eigenlijk moet (van jezelf of van een ander)... niet doen, is toch wel heel erg lekker.


Mijn Lief had ik al vroeg uitgezwaaid en succes gewenst met een spannend dagje, en ik had dus de hele dag voor me...


Weet je trouwens dat je op allerlei manieren kunt 'spijpelen'. In plaats van te doen wat moet, ga je:

... gewoon de stad in en lekker een uur op een terrasje zitten. Kruip je in de schaduw en word je gewoon eens niet bruin. Ontbijt je met friet in plaats van met muesli. Kijk je om acht uur 's ochtends een film en niet het journaal. Ga je gewoon een uur voor je uit zitten staren, omdat dagdromen nu eenmaal lekker is. Kleed je je vandaag niet aan, want je joggingbroek zit nu eenmaal een stuk lekkerder. Probeer je eens een dag niet slim, wijs, spiritueel of begrijpelijk uit de hoek te komen. Weiger je je een dag lang te ontwikkelen. Ga je buiten in de tuin zitten kijken, ruiken, luisteren en wachten...

En ga je dus niet sporten, maar, omdat je net zo braaf bent als ik, op de fiets boodschappen doen...dat dan weer wel.


Het grappige is trouwens dat ik het 'uitlaat-varkentjé' weer zag lopen; dit keer áán het riempje... Helaas wederom geen fotomoment, daar mijn stuur vol hing met boodschappentassen. Volgende week dus in de herkansing... als ik tenminste niet lekker, lui en levendig aan het lanterfanten ben...een soort van dan :-)11 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Heerlijk toch zo'n spijbeldagje...!
Ik hoop dat je er dubbel van genoten hebt.
En voor morgen een zonnige zondag.

Yvette zei

daar maak je me blij mee!

Helena zei

En het is zonnig Marjolijn :-)
Mooi Yvette xx

Anoniem zei

Als kind kreeg ik van mn moeder zo 1 keer per jaar een snipperdag en belde ze me ziek. Soms heb je dat gewoon even lekker nodig. Die snipperdagen heb ik zelf ook altijd aangehouden en zo heb ik eigenlijk bijna nooit echt ziek hoeven te melden. Nu ik niet meer buitenshuis werk, las ik wat vaker een snipper(mid)dag in...lekker de boel de boel laten; heerlijk!
Fijne nieuwe week! Knuffels

klaproos zei

lekker dat spijbelen helena, mensen leggen zichzelf zóveel verplichtingen op hé, je zou der niet goed van worden :-)

Helena zei

Jij ook Patty :-)
Rare wezens zijn we toch hè Dien :-)

Wanda zei

In het begin dat ik parttime ging werken, voelde het ook een beetje als spijbelen aan, want eigenlijk hoorde ik toch te werken in plaats van in de stad te lopen of thuis te zitten met een goed boek? Inmiddels is dat spijbelgevoel allang weg, maar ik kan het me nog heel goed herinneren...

♥Inge♥ zei

Ik werk dan niet, maar spijbelen omtrent huishouden en klussen...tja dat wil ik ook weleens! Het lijkt mij heerlijk om eens gewoon in de auto te stappen en gewoon zomaar ergens naar toe rijden...tja fantasie genoeg, maar de realiteit is toch anders! ;) Een varken??

Helena zei

Misschien gewoon weer eens doen Wanda :-)
idd Inge, een origineel varken haha... volgende x volgt echt de foto :-)

veerle zei

Ik moet vooral veel van mezelf, hoewel ik het bewust probeer om te buigen naar mogen, willen of kunnen.

Helena zei

Dan is spijbelen voor jou helemaal goed Veerle :-) Gewoon eens doen, echt lekker!