zondag 23 februari 2014

#Blijmakertjes #40

#Het ziet er best mooi uit, buiten. Zeker als je het zou zien vanuit die luie stoel waar ik nu in zit. Kop koffie in de ene hand, starend naar de capriolen van onze 'dakhaas' (kat van de achterburen, die altijd via het zolderraam naar buiten klimt) die al weken denkt dat hij toch echt die ene mus of die andere koolmees gaat grijpen. Ook nu weer strandde zijn inmiddels bijna zielige, zoveelste poging naast de boom in plaats van erin. Ben benieuwd of hij het ooit eens door gaat krijgen.

Vanuit deze positie lijkt het dus best aangenaam buiten. Prachtige blauwe lucht, met hier en daar een schattig, wit wolkje, al een uurtje of drie... 

Eerlijkheid gebied me dan ook te zeggen dat het 'lappenmand-voel' nog net niet helemaal weg is. Of, en dat kan natuurlijk ook, ik kan ook gewoon ronduit zeggen dat ik erbij zit als een zoutzak. Maar 'who cares', er is toch niemand die me ziet op dit moment :-). 
Gelukkig staan de seinen wel weer de #goede kant op hoor. Dat dan weer wel! De #bacterie lijkt 'verslagen' en aldus maakt dat het dagelijkse bestaan in ieder geval weer een stuk #luchtiger.  Gewoon doorgaan met ademhalen... tja, mijn lieve moedertje was zo dom nog niet :-).

Het is weer zondag, de tijd gaat -nog steeds even - snel en zodoende weer nieuwe  #blijmakertjes *zie hier alle voorgaande* van de afgelopen week. 
Gewoon omdat ik nu eenmaal liever het mooie zoek, dan het negatieve benoem, omdat dát vaak juist zo makkelijk is.

Nog wel een beetje duf in de kop dus, merk ik dat ik iets meer m'n best moet doen om de week terug te halen. Het was een #gezellige, gevulde (werk)week, laat ik het daar maar een beetje bij houden. Gewoon heel blij met alle aandacht, rustig aan kunnen beginnen, begrip alom, spontane cadeautjes, leuke momenten (en wat is er toch mis met 'leuk' vraag ik me de laatste paar dagen af , maar daarover misschien later een keer meer :-)), gave, knusse ontdekkinkjes, als je besluit dan toch even naar de markt te gaan op zaterdag, dé lekkerste koffie drinken natuurlijk, bezoekje aan 'dille*kamille' en - net als bij de Ikea - altijd met meer de winkel uitlopen dat de bedoeling was, heerlijke broodmaaltijd met de lekkerste kaasjes, een verjaardag vanmiddag en straks ook nog een lekker kaasfondue..... ach ja, gewoon dus #de kleine dingen die er nog steeds toe doen in dit leven *klik hier*.

En, eerlijk is eerlijk. Ik had nu bijna een link neergezet naar het liedje: "'t zijn de kleine dingen die het doen" van Saskia en Serge, ware het niet dat ik dát nou misschien net iets te veel van het goed vond op deze leuke zondag... al loopt iedereen nu misschien wel met die melodie in het hoofd de rest van de dag... ik in ieder geval geloof ik :-).

Afijn, #de zon schijnt, tijd dat ook ik iets actiever word, want ook vandaag blijf ik uiteraard op zoek naar dat mooie én 'leuke', waar ik jullie volgende week weer graag van mee laat meegenieten.

Niet vergeten:7 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Rustig nog een beetje bijkomen meis, zo'n flinke griep hakt er gewoon in en kost tijd om goed van te herstellen.

Succes en maak het goed.

merel zei

stilletjes aan gaat het toch beter, dat je vlug helemaal uit die lappenmand mag komen

Helena zei

Iedere dag weer vooruit Marjolijn & Merel... en de zon schijnt; tijd om die lappen maar eens uit die mand te gooien :-)

Anoniem zei

Leuk stukje weer :-) Fijne week!

Helena zei

Dank je wel; jij ook :-)

klaproos zei

lastig helena,
ik hoop dat je de griep verslaat met huid en haar, het mooie weer komt eraan, dat maakt erg veel goed,
xxx

Helena zei

Maakt héél veel goed Klapper :-)