zondag 26 januari 2014

Zondagse blijmakertjes #36

Geen spoor te bekennen van de winter hier. Nog niet eens zo'n mooi, beetje irritant in je ogen schitterende, flinterdun laagje rijp met zon op de daken of auto's toen ik vanochtend in mijn eigen tempo naar beneden hobbelde...

Dan maar eerst #koffie en de folders voor de week die komen gaat doornemen. Misschien haal ik daar dan nog wat inspiratie uit.
In mijn hoofd hadden zich namelijk al #diverse scenes gevormd voor vandaag. We hadden immers gisteren bij de #kapper al een soort van afgesproken te gaan wandelen. En wat is er nou mooier om zo'n geheel ongerept, maagdelijk wit 'klompenpad' te betreden. Gezellig, kneuterig een kannetje warme koffie mee met wat notenrepen. Wie doet je wat? Van het #idee alleen word je toch al vrolijk?!


Ach ja, wat zal ik ervan zeggen. Eerlijkheidshalve moet ik ook bekennen dat #fluitende merels, tjirpende musje in de tuin, onder een strak blauwe hemel toch ook wel een vorm van enige vrolijkheid bij mij losmaakt. Ook vandaag komt dus best wel weer goed. Weer genoeg #blijmakertje dus; gewoon omdat ze er zijn, en gewoon omdat je inmiddels wel kunt stellen dat #'het mooie zoeken en benoemen' een beetje een hobby is geworden :-).

De zaterdag begon lekker op tijd met het 6-wekelijkse kappersbezoekje van T. en mij. #Gebracht en gehaald door mijn lief, voelde dat bijna als een uitje :-). En als zeg ik het zelf, het #resultaat mag er weer zijn (met dank aan L. :-)) en we kunnen er voorlopig weer even tegen. 

#De rest van de dag heerlijk rustig aan gedaan. Beetje boodschappen gehaald, voortreffelijk #harinkje gegeten, krantje gelezen, bank gehangen, filmpje gekeken, van die overheerlijke verse, doch helemaal niet verantwoord #witte bolletjes gegeten én op tijd naar bed.


Eigenlijk wel een heel #relaxt weekend als ik het zo lees. 'Bonuszoon' is er niet, maar zocht gisteren nog wel even #contact via de W'app toen we net weer thuis waren en ik kan je verzekeren dat er op dat moment twee breed stralende mensen aan de tafel zaten :-).
En dan te bedenken dat wiskunde echt niet zijn vak is... (althans in zijn beleving :-)). Toch een heerlijk begin van het weekend (en als je dan ook nog een #kus via Twitter krijgt... :-))!

Verder waren er dinsdag gelukkig ook weer voorzichtig #goede uitslagen voor mijn schoonvader. De 'foute' waardes waren weer iets gezakt, hetgeen betekent dat de nieuwe combi van medicijnen aanslaat. Op naar de volgende controle over vier weken.

Woensdag had ik zelf weer eens een afspraak bij een 'nieuwe' osteopaat, die heel toevallig op mijn pad kwam via mijn buurvrouw. #Wat een verademing kan het toch zijn als je het gevoel hebt op de goede weg te zitten met dit soort keuzes. Bijzonder aimabel mens moet ik zeggen en hij werkt nagenoeg op dezelfde wijze als mijn 'oude'. #Wat hij zei, 'sneed hout' in ieder geval (voor mij) en hij beaamde de uitslagen van de reumatoloog (een prettige bijkomstigheid). Hij is er hoe dan ook van overtuigd dat hij - al kan ook hij geen 47 schone lentes uitwissen (wat ik natuurlijk ook niet van hem eis :-)), mij weer terug kan brengen op een #acceptabel niveau qua dagelijks functioneren met alle rare beperkingen die ondertussen bij mij horen. Voor mij meer dan voldoende :-). 

Intussen hoor ik dat de #wandelroute voor vanmiddag is uitgezocht. Dit keer wordt het 'het Snorrehoefpad'. Een uurtje of anderhalf moet wel lukken, zeker met wat #'hulpmiddeltjes', koffie en wat lekkers'. #De zon schijnt, al is het een beetje waterig, het is droog en onze wandelschoenen staan klaar! 
En hoe de rest van de dag verloopt, zien we dan vanzelf wel weer. En wie weet, komen we deze dan ook nog wel tegen. Ik hoop het wel :-).


7 opmerkingen:

klaproos zei

het allerbelangrijkste is natuurlijk je gezondheid, en dat mag gerust voor op staan, waar zou je zonder zijn:-)

xxx

Marjolijn. zei

Mooie blijmakertjes weer.
Hoop dat je een lekkere wandeling hebt kunnen maken en niet nat geregend bent.
Nu de vermoeide benen maar lekker laten rusten.
Fijne avond.

merel zei

altijd weer fijn om je blijmakertjes te mogen lezen.
Je zult ook wel genoten hebben van snorrehoefpad (wat een naam)

Helena zei

Ben hard aan de slag Klapper :-)
We hadden super weer Marjolijn :-)
Het is de naam van een zgn. buurtschap bij ons in de buurt, waar vroeger schijnbaar de snorders en bedelaars verbleven :-)

Gwennie zei

Maar wel een koude wind, hoor! #geenwinter

Wanda zei

Fijn dat er positief nieuws was voor je schoonvader, blijft toch een spannende tijd...
En ja, hier in het noorden dus wel sneeuw, hoewel het nu ook wel flink dooit gelukkig. Maar ik heb nog wel wat mooie foto's kunnen maken en die plaatst ik nog wel op mijn blog!

Helena zei

Vandaag wel, gisteren viel gelukkig erg mee hier Wondel.
Kijk uit naar je foto's Wanda :-0