zondag 3 november 2013

Zondagse blijmakertjes #24


Nieuwe Maan
Kwam ik vorige week zo maar weer eens een stukje 'yin en yang' tegen, viel vanochtend mijn oog ineens op de 'Nieuwe Maan' (13.50 uur).
  
Ik heb altijd al iets (gehad) met 'de maan'.
Volle maan vind ik geweldig, al houdt ze me meestal uit mijn slaap (althans, voor mijn gevoel). Vaak realiseer ik het me achteraf. Ik ben onrustig, slaap slecht en kijk dan een dag of twee dagen later pas naar buiten om te zien hoe mooi ze aan de hemel staat :-).


Vandaag is het 'Nieuwe maan' én er is ook nog een zonsverduistering (hoewel we daarvoor naar Afrika moeten om deze te zien). In ieder geval voor mij genoeg reden om even te googelen en te zien wat er over geschreven wordt...

Zonsverduistering

De Maan schuift overdag voor de Zon en staat even precies tussen de Aarde en de Zon in. Het zonlicht bereikt de Aarde dan tijdelijk niet.
Maan en Zon zijn verenigd in het waterteken Schorpioen, diepe gevoelens en emoties, kwetsbaarheid, passie, psychologisch onderzoek, crisis en wedergeboorte zijn thema's die bij dit teken en dus bij deze maan-zon-energie horen.De Maan is onzichtbaar en de Zon is verduisterd; het gaat er dubbel om wat je van binnen ervaart. Analyseer niet, maar VOEL wat je verlangens zijn. Door je met je gevoel te verbinden en de controle van het intellect even los te laten, voel je de waarheid van je hart.

Een nieuwe maan geeft een nieuw begin aan en deze geeft nieuwe mogelijkheden en kansen die op één lijn liggen met je ziel. De maanenergie tezamen met de zonsverduistering zal uitvergroten en versterken wat nodig is om te transformeren in je leven. Ieder deel van jezelf dat je zou willen veranderen of zou moeten begrijpen, zal nu worden benadrukt.

Graaf diep, laat los en ga naar de volgende fase in je leven. Klamp je niet vast aan vertrouwde gewoonten, want juist nu kan er een doorbraak zijn om van oude angsten en patronen af te komen. Raak vertrouwd met dood, sterven en verandering.

Transformatie
Schorpioenentijd is de tijd van transformatie, zowel in de natuur als in onszelf. Om iets ouds achter te laten (te laten sterven) moet je vaak moed hebben. Bedenk dat energie niet verdwijnt, maar transformeert. Er kunnen rond deze nieuwe maan belangrijke situaties of gebeurtenissen zijn die zich de komende maanden als een rimpel op het wateroppervlak zullen verspreiden.

In deze tijd van metamorfose kan zich een grotere waarheid onthullen. Onbewuste en bewuste gevoelens of diepe emoties zullen (op een nieuwe manier) worden uitgedrukt en er is vertrouwen in een hogere goddelijke waarheid en orde. Schorpioen graaft en zoekt naar de waarheid. Dit kan dan ook de tijd zijn dat geheimen boven komen (zowel mondiaal als persoonlijk). Wat zich in de schaduw bevindt, zal zichtbaar worden.

Werk aan jezelf en volg je passie. Wees respectvol naar jezelf en anderen, maar wees bovenal authentiek en écht. Schorpioen draagt een tweede, hoger beeld in zich: de adelaar. Die zal tevoorschijn komen als het lage deel is overstegen en dat maakt dat een ware transformatie kan plaatsvinden.


"“If you asked the shadows what they think about the sun
they would say they wouldn’'t be able to live without it.”"
- Nanuchka -
 
 

...de een kan niet zonder de ander
net als Yin & Yang
net als mijn zondag

waarop ik terugblik naar de hoogtepunten van de afgelopen week, omdat ze er zijn, omdat het kan en omdat ik het simpelweg goed vind even stil staan bij de fijne dingen, de blijmakertjes in dit leven.


 • schoonvader gelukkig alweer een week thuis
 • weer een tijdje gezellig kunnen carpoolen met mijn Lief :-)
 • geen grote schade opgelopen door de herfststorm
 • een lastig gesprek moeten voeren maar met de juiste handvatten een snel en goed eindresultaat neer kunnen zetten
 • eindelijk weer eens 'theeleuten' bij een 'oude' vriendin en lekker bijkletsen én voor herhaling vatbaar
 • lekker gesport
 • het meest relaxte jaargesprek in jaren, mooie complimenten in ontvangst mogen nemen én wederom een heel mooi resultaat *klik*
 • na het werk een nieuwe coupe aan laten meten én weer ouderwets gezellig bij ons kappertje *klik* met T
 • AB heeft zijn werk gedaan en bacterievrij verklaard
 • lekker gewerkt de hele week, met meer bijzondere (jaar)gesprekken
 • complimenten krijgen vanwege die nieuwe coupe :-)
 • wederom een gezellig avondje gesport op vrijdag + nog drie kwartier gratis en voor niets vanwege een lekke band haha
 • de volgende ochtend diezelfde lekke band binnen een kwartier gemaakt door mijn Lief
 • lekker op de fiets naar het dorp
 • visje eten
 • serietje *klik* kijken op de bank, kopje thee, speculaasje
 • genieten van het 'geheimpje', wetende dat je schoonfamilie wordt verrast met een trouwerij van twee lieve mensen i.p.v. 'gewone lunch' waar ze voor zijn uitgenodigd :-)
 • later zelf getrakteerd worden op een heerlijke vistafel
 • beetje uitslapen op zondagochtend
 • krentenbol uit de oven
 • de inmiddels gebruikelijke zondagse cappuccino
 • tijd hebben voor je huiswerk 'korte verhalen schrijven' terwijl het buiten intussen steeds donker wordt, de regen inmiddels tegen de ruiten slaat, de wind aanwakkert, maar binnen de verwarming lekker pruttelt, je weet dat de voorraad koffie oké is en je huis zo heerlijk gaat ruikten naar verse kippensoep... om maar wat te noemen :-)
 • met andere woorden:    6 opmerkingen:

    Marjolijn. zei

    Heerlijk meis, gewoon lekker genieten, meer hoeft niet...!!

    klaproos zei

    ja de maan kan enorme invloed op een mens hebben,
    een van mijn vriendinnekes kreeg altijd knikkende knietjes, maar ik geloof achteraf, dat er wel meer geknakt was bij haar :-)

    merel zei

    ik geniet volop , samen met onze oudste en zijn vriendinm mijn man en onze jongste , eventjes de hele familie .... ook mooi om te weten dat de vriendin in haar facebook schrijft me and my belgian famely

    veerle zei

    Jaren geleden spoorden wij voor de zonsverduistering naar de Ardennen. Het grootste deel van de dag zaten we op de trein. Maar het was een onvergetelijke ervaring.

    Anoniem zei

    Fijn dat je weer gezond bent verklaard, nou ja..in ieder geval lichamelijk hihi
    Ik ben een echt zonmens, maar die maan heeft idd iets bijzonders. Dat van dat onrustig slapen bij volle maan, moet ik ook eens op letten!
    Op naar een nieuwe week. Have fun;-)

    Helena zei

    Meer heb ik ook niet gedaan Marjolijn :-)
    Daar heb ik gelukkig geen last van Klapper :-)
    Mooi om te horen dat je zo geniet Merel!
    Ik hoop hem ook nog weer eens te zien Veerle!
    :-) Patty... de rest moet je idd maar afwachten haha.