vrijdag 10 mei 2013

Weelde

Wat een weelde dacht ik nog afgelopen dinsdag; twee extra dagen vrij.  Met recht een lekker lang weekend, vanaf woensdag. Er bestaan vervelendere dingen, nietwaar?

Zoals altijd, was ik van alles van plan in ieder geval in mijn hoofd, maar verlopen de dagen weer geheel anders dan ik me had voorgenomen.

Zo had ik willen schuren en schilderen; de kast in de keuken, misschien zelfs wel de trap, maar in ieder geval de drieluik die al een jaar op zolder staat en waar ik eindelijk een leuke bestemming voor heb gevonden. De grijze verf en -attributen liggen al een aantal weken te wachten.

En ik had natuurlijk in ieder geval in mijn hoofd ruimte gereserveerd voor die stapel boeken naast mijn bed (en zelfs in mijn bureaula op de zaak) die alsmaar groter lijkt te worden. Ik zag mezelf al helemaal zitten in de achtertuin; glaasje  witte wijn, boek op schoot.... Tja, er zijn beroerdere vooruitzichten, nietwaar?

Maar ook had ik verhalen willen schrijven, een beetje inlopen met het huiswerk; moet toch kunnen als je 2 extra vrije dagen hebt. Of wat dacht je van de voortuin, prachtig 'ontploft' door het mooie weer, eveneens boven aan mijn lijstje. Beetje knippen, beetje wieden, 'heerlijk de ontspanners op 12', zoals een lieve collega altijd zegt. 

Maar ik klaag niet hoor, ik zou niet durven. ik heb tenslotte genoeg gedaan, al was het niets van het bovenstaande. Hoewel, het pad naar de voordeur is wel degelijk onkruidvrij, maar dat had ik vorige week zaterdag al gedaan, dus dat telt niet echt.

Buiten nog heel veel relaxte zaken, hebben we o.a. gisterenochtend een heerlijke wandeling gemaakt in het Twentse land.
Een echt aanradertje dat landgoed De Coltckhof waar jullie straks uiteraard weer alles over kunnen lezen op www.sergelinneweever.nl :-).

Alvast een klein tipje van de sluier:

 

Aardbeien van de Twentse boer...
Niet allemaal, maar twee plantjes (de mooiste natuurlijk)
zijn inmiddels gepoot en 't wachten is nu op de oogst :-)
en ook het uurtje fietsten 's avonds
na het eten was weer geweldig;
iedere keer weer het besef dat
we toch wel heel mooi wonen :-)


Nee hoor, mij hoor je echt niet klagen.
Bovenstaand lijstje komt nog wel een keer aan de beurt, ergens dit jaar.
En daarbij, ik heb natuurlijk nog twee hele dagen over, dus wie weet...


4 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Zo is het meis....er lekker op uit trekken als het kan.
Werken kan altijd nog.

klaproos zei

wat een weelde ervaar ik hier:-)
heerlijk die aardbeien,
ik help je hopen dat er héél veel aankomt:-)

Wanda zei

Heel herkenbaar... hier ook vaak allerlei plannen en dan lopen de dagen toch weer compleet anders. Ook leuk gevuld maar net niet datgene wat eigenlijk de bedoeling was geweest...

Helena zei

Dat dachten wij dus ook Marjolijn :-)
En dat hopen wij dus ook Dien :-)
Gelukkig wel 'leuk gevuld' Wanda :-)