zondag 19 februari 2012

doordeweekse zondag

Net als meestal, verloopt ook deze zondagochtend rustig. Genoeg te doen hoor, maar geen haast.

Eerst koffie, zoals gebruikelijk de 1e meestal in m'n eentje :-) en een half uurtje later nog eentje, maar dan wel de heerlijke cappuchinno-versie van mijn Lief met mijn Lief :-).

De zon schijnt, en zo komt het dat we spontaan besluiten om te gaan fietsen. Even een soort lamawaaien-gevoel, want straks 'moeten' we nog genoeg, het is tijd voor het serieuze werk...

Zo schreeuwt o.a. Administratie om aandacht. En weet je, als je een huis koopt, wil 'men' - die natuurlijk het beste met je voor hebben (gaan we vanuit) - ook ineens van alles van je weten. Ze vragen nog net niet je pincode, maar een intakesessie bij een beetje psycholoog is er niets bij; 'of u even wat vragen wilt beantwoorden...graag', en wel nu!

Moet je ineens echt serieus over je toekomst gaan nadenken. Wat je gaat doen als 1 van jullie ..... en vult u de rest maar in. Alsof we nu wel in de toekomst kunnen kijken....sinds wanneer zijn wij helderziend?
Gooi maar in m'n pet, maar ik weet toch werkelijk niet wanneer en of we arbeidsongeschikt raken. En nee, ik ben geen financieel expert (cijfertjes waren al nooit m'n ding) en ik heb er natuurlijk geen verstand van. Maar er komt ook nog eens bij dat er bij ons beide - want laten we vooral de kleine lettertjes en zgn. uitsluitingen niet vergeten - een behoorlijke x-je achter onze naam staat, dus tja... de question is zoiets als 'to do or not to do' (verzekeren of sparen....) en zo...

Het lamawaaien-gevoel is overigens dubbel en dwars gelukt; leve buienradar.... als je goed oplet. Wij niet helemaal; werden onderweg getrakteerd op een oer-Hollandse hagelbui.
Thuisgekomen -na toch een goed uur stevig gefietst- extra genoten van een kop dampende thee, schaatsen op tv, gevolgd door een heerlijk warm bad; leve buienradar :-)

En daarna was het tijd voor het echte serieuze werk...

-klik op het plaatje voor de vergroting -


...en nu nooit meer zeggen dat het huishouden een feestje is...en nee ik ben er niet geweest en je zult me er niet vinden ook :-); leve de AD-weekend krant!

7 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Ja lieve meis, je moet nu zorgen dat alles tiptop in orde komt.
En zou je het niet willen, "men" zorgen wel dat je het moet doen.
Maar deze tijd weer eenmaal voorbij komt jullie tijd.
En wordt het helemaal genieten.
Verheug je daar maar vast op.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Helena zei

Ach ja Marjolijn, ik realiseer me goed dat het ook 'gewoon' een soort van luxeprobleem is hoor, wat idd nog eens weggaat ook uiteindelijk....maar over sommige zaken wil je als mens gewoon (nog) niet nadenken, terwijl je weet dat het wel verstandig is .. en zo.... maar we verheugen ons zeker ook heel erg op de komende tijd hoor!

klaproos zei

heerlijk als je weg kunt, hé,
de fiets op, een frisse neus halen,
ik heb op de poster geklikt, maar ben van mening dat ik een vrij zuinig huishouden heb:-)

xxx

Gwennie zei

Huishouden en ikke.... is niet zo'n goede combinatie geloof ik... Ik doe het wel, maar altijd met tegenzin! Bah!
Behalve toen ons huis te koop stond inderdaad... Toen poetste ik het glazuur bijna van de tegels, want... een schoon huis is een gastvrij huis (zei de makelaar).
*zucht*
Gelukkig hoef ik nu niet meer te verhuizen binnenkort... :-)

Helena zei

Haha, hier idem hoor Wondel, ook ik ben geen hh-wonder :-), hoewel ik dan wel weer zin heb om te gaan poetsen in het nieuwe huis.... beetje vreemd :-)))

Inge zei

Ben niet zo'n goede huishoudster hoor...ik doe echt mijn best om alles schoon te houden, maar soms heb je van die dagen...laatmaarwaaiendagen, hahaha! Maar ja ons huis staat te koop en dan hou ik het sowieso meer en beter bij, want tja om nou alles te doen als je hoort dat er kijkers komen? Nee, ik ga dus iedere dag maar aan de slag.
Tja, meid en hagel op je kop krijgen zit je niet op te wachten, maar de chocomel en warme douche erna: heerlijk!
Succes met alles!