zondag 25 december 2011

Het is zo ver.....

Ook wij moesten gisteren - zoals velen met ons - 'nog even dit en nog even dat'.
Had ik 's avonds nog geroepen "dat we gewoon vroeg op zouden staan, het wel eens heel druk zou kunnen zijn, ik geen zin had in lange rijen voor de kassa's (wie wel) en we in ieder geval een goed boodschappenbriefje in elkaar moesten flanzen, lalalalala...." en klinkt dit misschien een ietwat gestressed, dan is dit absoluut niet de goede weergave van de situatie kan ik jullie vertellen.

Werkelijk, ik heb nog nooit zo'n relaxte 'dag voor Kerst' meegemaakt. En nee, we liepen echt niet om 08.00 uur in de supermarkt, maar konden wel zo doorlopen bij de kassa, werden zelfs de boodschappen voor ons ingepakt en aangeboden om het karretje te retourneren.... En - niet schrikken - we zijn zelfs nog even naar de Ikea geweest haha en ook daar ging het bij de kassa verrassend snel.
Gewoon geen moment verzeild geraakt in een situatie van 'nummertje trekken en zacht zuchtend concluderen dat er nog 15 wachtenden voor je zijn, en juist nummer 14 die laatste verse frambozen voor je neus meeneemt'. 
Geweldig, wat een verademing, volgend jaar graag exact hetzelfde.

Het is Kerstmis jongens en meisjes - en nee, ik ga niet zeggen "wat gaat de tijd toch snel"; dat weten we inmiddels wel. Het is Kerstmis, 10 graden buiten en de lichtjes dansen hier overal vrolijk door het huis :-), we gaan er gewoon van genieten of beter gezegd, we zijn eigenlijk al begonnen gisterenavond. Relaxte Kerstavond met z'n tweetjes, lekker hapje en drankje en de eerste cadeautjes al uitgepakt. Ik ben enorm verrast en verwend (kan ik eerlijk gezegd niet zo heel goed tegen haha) maar het resultaat daarvan zien jullie uiteraard binnenkort :-)!

Ik ga hier ook niet een potje mijmeren, terugkijkend op het jaar en zo, want inmiddels weten we ook dat dat geen zin heeft. Sommige zaken zal ik toch nooit begrijpen, krijg ik ook nooit een antwoord op en kan ik toch ook niet veranderen .... alleen aan mij, aan ons hoe ermee om te gaan .... en dat lukt aardig, al zeg ik het zelf :-)!

Vier het leven, lieve mensen, dankbaar en stil....
en ik wens jullie natuurlijk alle goeds!


7 opmerkingen:

Gwennie zei

Mijmer jij maar even lekker door! :-) Enne.... nummertjes trekken en in de rij staan kan soms best verfrissend zijn! *grijns* (zoals je al hebt gelezen op mijn blog! Hahahaha)
Fijne dagen!! Xx

Marjolijn. zei

Heerlijk toch dat alles zo op rolletjes liep.
Een betere voorbereiding kun je niet hebben toch.
Geniet volop meis van deze dagen en helemaal van leuke en bijzondere cadeautjes.

klaproos zei

kippenvel als ik dat liedje hoor,

elke golf begint als rimpel.....
geweldig hé.

tot in het nieuwe jaar en geniet van wat we nog hebben hé,
xxx

Helena zei

Nee hoor Wondel.... ik doe echt niet meer aan mijmeren.... geen nut :-)) en ik las het idd op je blog; geweldig!
En het rolt gelukkig nog steeds door Marjolijn; ik hoop bij jou ook.
Ik word er op de een of andere manier altijd gewoon heel blij van Klapper... en volgens mij kunnen we dat goed gebruiken!

Anoniem zei

Ik heb dit jaar precies zo'n kerst meegemaakt! Geen stress. Natuurlijk was het druk en eas er gedoe, maar niet over the top.

Ik was ziek en Bevelvoerder bijna, maar we konden het handelen omdat we het zo relaxed deden.

Relaxed = zonder familie, dat is voor ons de crux. Erg he.

Liefie, ik wens je net zon relaxed einde van het jaar en een heel gezond 2012!

Marion zei

Hey lieve schatten, hele fijne dagen. Geniet lekker.
Ik lees nog vaak mee, maar vaak via het werk. Eigen pc is stuk. Reageren gaat niet altijd even makkelijk. Soms denk ik dat ik wat heb gestuurd en staat het er niet bij.
Afijn, soms is mee lezen voldoende.
Nog meer liefde gewenst voor jullie beide..

OT: De sites op weblog zijn er weer. Ik ben wel weer begonnen maar weet nog steeds niet wat te schrijven.
Zit in een dipje.

Marjolijn. zei

Het einde van het jaar is geen einde en geen begin,
maar een voortgaan met alle wijsheid die ervaring ons kan bijbrengen.
Fijne jaarwisseling.