zondag 11 februari 2018

Waar 'te' voor staat...

Ik neem een slok van mijn intussen bijna koud geworden koffie en bedenk me dat de voorraad nespresso's wel weer heel snel slinkt. Teveel koffie. Zeker, ik drink zonder meer te veel koffie, zelfs in een kwakkelweek als deze. Helemaal als je dan thuis aan het werk bent., zoals afgelopen week. Voordeel daarvan is dan wel weer dat je de mooiste ochtendgloren uit je raam kunt bewonderen, dat dan weer wel.

Ik ben overigens nog altijd niet helemaal fit. Wel heb ik nog steeds een  vol hoofd en een paar zeurende snotogen (excuus). Maar hé, ik klaag niet. Half Nederland kampt tenslotte met hetzelfde of nog erger. Mij hoor je dus verder niet over het feit dat ik een soort pudding in mijn hoofd heb en eigenlijk het liefste op de bank kruip met chips en chocola en een slechte film (lees: 'zo eentje die alleen vrouwen kijken'). Dat is trouwens ook wel een beetje de reden dat ik zo weinig van me laat horen. Nee, niet die chips en chocola, maar wel eenvoudigweg te weinig energie. En de energie die er is, gaat op aan andere basale zaken.

Nu denk je wellicht, bij chips en chocola hoort natuurlijk witte wijn (voor de levensgenieters onder ons). Maar nee, ook die laat ik even voor wat het is. Voor mij voorlopig geen heerlijk, koel geserveerd glas Clearwater Cove Sauvignon Blanc; krijg er het zuur van. Bijzonder slecht voor je nachtrust, kan ik verklappen. Dus...

Ach, misschien moet ik maar gewoon weer eens een tijdje helemaal stoppen met alcohol. Er zal vast wel weer ergens een leuke challenge zijn waar ik me voor in kan schrijven; iets met '30 dagen zonder, het is toch net een wonder.' Hoewel, aan de andere kant is het gewoon ook zo gezellig hè (en lekker). Af en toe een mooi glas wijn, bijzonder biertje, lekker hapje. Tja...

Maar goed, waar heb ik het feitelijk over. Ik wil er eigenlijk helemaal niet aan denken, aan al die lastige -ook bij sommige van jullie welbekende- dilemma's, zoals te weinig bewegen, te lekker eten en drinken, te... met alle gevolgen van dien. Want, zoals mijn lieve moeder mij al op vroege leeftijd leerde, voor alles wat we doen en laten, geldt: 'Overal waar te voor staat, is niet goed. Hoe simpel kan het toch zijn hé.
12 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Weer herkenbaar en mooi geschreven.
Je hebt gelijk, overal waar te voor staat is niet zo goed, behalve tevreden...!
Gebruik je energie goed meis, hij is kostbaar en niet altijd verkrijgbaar.
Op naar een mooie nieuwe week.

merel zei

februari is voor de tweede keer op rij in België een maand zonder alcohol
Ja te is niet altijd goed behalve natuurlijk zoals ook Marjolijn zegt tevreden

Zelf heb ik ook even gesukkeld, nu sinds woensdag buisje in mijn oor en het gaat beter nu

Doe jij het nog maar een beetje op je gemak

lieve knuffel

mirjam kakelbont zei

Vroeger - sprak het oude hek - dronk ik met plezier Campari met ijs. Of een lekker glaasje Jagermeister. Maar sinds ik aan de medicijnen ben, laat ik het staan. Ik kan het missen als kiespijn.
Zo af en toe een wijntje moet toch kunnen?
Groetjes

Helena zei

Zeker waar Marjolijn! en jij ook een hele mooie week gewenst. xx
Fijn om te horen Merel :-) en ik doe zeker op m'n gemak. xx
Ben het met je eens hoor Mirjam, je moet eens weten wat ik allemaal dronk vroeger - sprak het andere oude hek *grijns*

Patty zei

Auwieje...het wordt echt tijd dat die lente komt! Al die mensen geveld door de griep en nu jij ook, wuhuu! Kruidenthee en echinacea forte doen hier meestal helpen. Zelfs onze Joy met haar ontstoken oogjes heb ik ermee kunnen genezen, hoera!
Wel fijn wat van je te horen. Hopelijk is je vriendin inmiddels wel weer opgeknapt?
Dikke knuffel liefs mens, XxX

Gwennie zei

Ha! Die challenge is er zeker! Heb ik vorig jaar ook gedaan. Kijk maar eens bij: ikstop.nl Ik heb de 40 dagen vastentijd gebruikt om eens 40 dagen geen alcohol te drinken. Beviel eigenlijk wel... Ik weet niet of ik dat dit jaar ook doe (overmorgen zou ik dan alweer moeten beginnen), maar een maandje alcoholvrij is eigenlijk best wel een goed idee! Hmmm... eens nadenken maar... ;-)

Helena zei

Helemaal waar Patty... ik kijk zo uit naar de lente :-)
Ik denk ook nog Gwennie :-)

Yvette zei

ja dat schoot ook door mijn hoofd toen ik dit las...overal waar ....TE.... voorstaat..
het komt allemaal goed schatje!

klaproos zei

het komt allemaal wel weer goed hé. er lopen wat zieken rond, had dit weekend een ziek kipje in huis, goed blijven eten en drinken zei m'n moeder altijd dan ben je het eerste weer beter:-)

beterschap gewenst

Helena zei

Dat denk ik ook Yvette :-)
Gaat al een stuk beter Dien; met dat eten en drinken lukt het dan ook best haha xx

Mrs. T. zei

Behalve TEvreden en TEquila. ;-)

Helena zei

Ow die laatste is ook goed Mrs T. :-))