zondag 18 februari 2018

Mazzel

Weer een prachtige zonsopgang, vanochtend, rond de klok van half 8. Kon alleen vandaag de moed niet vatten mijn spijkerbroek en wandelschoenen aan te schieten en de dijk op te gaan.

Woensdag deed ik dat wel, nadat ik mijn lief afzette bij de trein om 07.00 uur. Zo stoer, zoals ik het ook stoer vond dat hij zo maar ineens een muurtje ging behangen gisteren, voor de eerste keer, maar dat even terzijde.

Ik was die dag om 07.15 weer thuis en zag vanuit mijn ooghoeken de lucht boven het huis van de overburen langzaam roze kleuren. Toen wist ik het, ik moest die dijk op. Had echter geen zin om op dat tijdstip alleen en lopend het bospad te nemen. Dus klom ik op mijn fiets en fietste in alle vroegte, lekker warm ingepakt met sjaal en handschoenen, de dijk af. Zo af en toe stopte ik om een foto te nemen en stilletjes de buizerd (of wat het dan ook was) te volgen in zijn vlucht het bos in, genietend van de meest mooie kleuren en frisse wind door mijn haar.

Het was sowieso een goede week. Best druk, dat wel, met onder andere school, mijn vriendin, pittige situaties en gesprekken op de werkvloer, maar absoluut ook weer heel bijzonder. Niet altijd eenvoudig, dat dan net weer niet, maar zeker leerzaam, dat dan weer wel.

Ik vind dan ook eigenlijk dat ik best mazzel heb. In ieder geval de afgelopen dagen en vandaag. Gisteren lekker kunnen wandelen met mijn vriendin, nadat ze -met alle onrust die ze in zich heeft- toch bijna drie kwartier heeft geslapen in de stoel, terwijl ze stevig mijn hand vasthield. Deze zondag, het huis weer gevuld met de kleur en klank van mijn bonuskind, de zon die schijnt, een super wandeling, inclusief appelgebak en glühwein in de buitenlucht. Tja, gewoon mazzel dus.

Vreemd woord eigenlijk hè, als je er goed naar kijkt. Mazzel: Gebeurtenis die gunstiger is dan je redelijkerwijs kunt verwachten (met een beetje mazzel..) Maar ook heilwens, letterlijk: geluk (en zegen). Komt van het Hebreeuwse 'mazal, gesternte en vandaar geluk... (zo liet ik mij vertellen door Google...).

Ach ja, ik noem mijzelf dus deze week -en vandaag- een echte mazzelaar; google zelf maar even *knipoog*...
8 opmerkingen:

klaproos zei

elke dag dat je gezond opstaat ben je een mazzellaar Helena, klinkt oudbollig maar is wél zo...
mazzellaar.. heerlijk hé die zonsondergangen... ben er weg van...

Marjolijn. zei

Heerlijk toch zo'n fijne mazzelweek.
Ik wens je er zo nog veel meer toe...!

Helena zei

...en zo ook de zonsopgangen Dien :-)

Helena zei

Dat wens ik jou ook Marjolijn xx

Patty zei

Wat een mazzel, dat altijd wanneer ik het even extra nodig heb...jij precies beschrijft wat ik even moet horen. Ja, ook ik mag niet klagen en hoe verdrietig sommige dingen om me heen ook zijn (heel dichtbij en in de wereld om ons heen) er is altijd ook zoveels moois.
Fijne nieuwe week lief mens. Dikke knuffel! XxX

Helena zei

Gelukkig wisten het al Patty...dat toeval niet bestaat �� wens je alle goeds deze week! Xx

Mrs. T. zei

Fijn zo'n fijne week. Daar kun je op teren.

Helena zei

Zeker weten mrs. T., zijn cadeautjes :-)