zondag 24 juli 2016

Zeg het met ...

Wat gebeurt er toch veel, in veertien dagen. En ieder dag dacht ik wel een keer (of twee): Ik moet schrijven, schrijf het nou toch op...

Maar ja, het bekende verhaal hè; tijd maken. Het lukt de ene keer nu eenmaal beter dan de andere.

En zo volgden de gebeurtenissen elkaar in rap tempo op, de afgelopen twee weken. Was ik plots -na ruim 25 jaar- op zoek naar een andere kapper. Tja, soms kom je ineens tot de ontdekking dat iets wellicht al even 'over datum is'. En ach, waar er ergens een deur dicht gaat... Woensdag a.s. staat er in ieder geval een nieuwe kapper(beleving) op het programma; ik heb er zin in!

Waar ik ook wel zin in had, was onze vakantie, begin september. Filosofeerden we er een paar weken geleden nog flink op los, over hoe, wat en wanneer ongeveer, en zo. Kwamen we vorige week helaas tot de ontdekking dat het dan ook wel handig is als die periode geblokt staat… in verband met een eventuele nieuwe opdracht, en zo… van mijn lief… die 22 augustus begint...
Euh, laat ik maar zeggen dat ik jullie eind september vertel waar dit alles goed voor was, want daar moet het toch iets mee te maken hebben, toch?

Gelukkig waren er deze twee weken allicht ook weer genoeg mooie, leuke en gezellige momenten. Je weet wel, van die gebeurtenissen die eigenlijk stuk voor stuk blogwaardig zijn… Naja, afijn, één ding is zeker, het zijn in ieder geval belevenissen waar ik vrolijk van word. En jullie weten het ondertussen, die dingen deel ik graag, omdat ik immers liever het mooie zoek en benoem!

Zo was er een moment dat mij blij ontroerde, vorige week zaterdag toen ik bij mijn vriendin was. We zaten lekker buiten, kletsend over de afgelopen week en smullend van al het lekkers en moois, toen ineens één van de zorgzusters voor mijn neus stond. Ze bracht ‘even’-op haar vrije dag- een prachtige bos sneeuwbollen uit eigen tuin. Toen ze de dag ervoor met zo’n zelfde bos op het werk kwam, riep mijn vriendin spontaan; ‘Owh zo’n bos zou ik nou graag aan Helena willen geven’; geweldig lief, van alle twee.

En had ik al verteld dat mijn bonuskind ‘gewoon even’ zijn propedeuse haalde? Zo stoer, leraar Aardrijkskunde in spe. Onnodig te vertellen dat we trots zijn en dat we dit op gepaste manier vierden met een prachtig tour door de Amersfoortse grachten, een verfrissend drankje op een gezellig terrasje, met als afsluiter een heerlijk etentje.


Vorige week zondag fietsten we gezellig met vrienden door het mooie landschap van Doesburg. En hoe kan het ook anders, maar op de een of andere manier komt er bij ons dan ook altijd wel iets van ‘horeca’ om de hoek kijken *knipoog*, zoals een spontaan wijnproeverijtje. Gelukkigerwijs was de tocht lang genoeg om nog wat calorieën te verbranden, al kwamen die er ’s avonds op het terras wel weer heel snel bij, geloof ik. Ach, het was dan ook voorlopig onze laatste uitspatting. 
Sinds maandag ‘bakkeren’ we er met z’n tweetjes lekker op los. En, eerlijk is eerlijk, het bevalt uitstekend en we voelen ons fitter. Voordeel daarvan is weer een aantal prachtige fietstochten in de avonduurtjes, waar we intens van genieten, zoals eigenlijk van alles om ons heen.En o ja, deze week staat er overigens nog een geheel andere beleving op het programma; iets met #vrijwillig, #coördineren #dementie #maatjesproject... maar ik beloof plechtig dat ik daar dan weer een aparte blog aan wijd!


19 opmerkingen:

klaproos zei

whaahha ik krijg niet uit mijn hoofd dat ik ook moet gaan diëten,
jawel dat hoort daar vást:-) ( NOT)
het is nog niet erg genoeg :-)

heerlijke bloemen, ik heb ze ook staan en ben er goudgelukkig mee

Helena zei

Haha Dien...wij noemen het gewoon 'anders eten' ;-)xx

Patty zei

Wat leuk het toch weer een beetje te mogen mee beleven :-)
Eh, het kan door die 'horeca' komen, of de leeftijd...van jou of van mij...maar zie ik deze post nou dubbel? hihihi
Fijne nieuwe week lief mens! En volgende week verwacht ik natuurlijk wel een foto van een leuke frisse coupe :-P
XxX

Marjolijn. zei

Veel beleving en evenveel dingen om heel blij van te worden en zijn.
Dat is toch het mooiste wat een mens zich kan wensen.
Succes met het anders eten en bij de nieuwe kapper, ook dat gaat leuk worden...!!
Goede start van de nieuwe week lieverd.

Helena zei

Nou meer aan blogspot Patty 😉 jij ook een hele fijne week gewenst!

Helena zei

Dank je wel Marjolijn en dat onderschrijf ik helemaal. Jij ook een goed begin gewenst😊

Mevrouw Williams zei

Gefeliciteerd met de leraar in spe! Geniet bij de kapper en anders eten kan ook heerlijk zijn 😉

Mevrouw Williams zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Helena zei

Dank je wel mevrouw Williams :-)

Merel zei

Het leven kan mooi zijn en dan midden in al dat moois een bos bloemen krijgen .... Heerlijk toch

Nu zoon lief in de bergen is doet mama het eventjes rustig aan wat bloggen betreft

Helena zei

Groot gelijk Merel, hoop dat hij erg naar zijn zin heeft (en jullie ook natuurlijk) 😊

Mirjam Kakelbont zei

Die foto van die kat (-: Die kunnen echt in allerlei "standjes" slapen. Alhoewel, onze hond kan er ook wat van.
Door het hele huis heb ik schriften en een pen liggen, zodat ik overal kan schrijven als er iets in me opkomt. Zonder pen en papier ga ik niet eens het huis uit. Ik laat nog liever m'n telefoon thuis liggen.
Fijne week!

Helena zei

Ik heb ook altijd een klein boekje bij me Mirjam 😉

Mrs. T. zei

Wat mooi zo'n reactie van je vriendin. Verder veel fijne dingen zo te lezen. Mooi!

Helena zei

Zeker mrs. T. dat was/waren het zeker!

Gwennie zei

Allemaal kleine hoogtepunten!! En die vormen samen een ineens boeket.... Heeft je vriendin toch haar zin! ;-)
En die kilo's..? Niet mee zitten! Hahaha

Helena zei

Haha Joolzz... ik zit er niet mee, maar op :-P

~ Inge ~ zei

Wat herkenbaar! Ook hier (steeds) plannen om samen weg te gaan, komt gewoon niks van! Steeds weer het werk van manlief wat er tussen komt! Nu is hij wel weg samen met zoonlief, puur omdat ik dat heb aangedrongen....moeders komt wel op een andere manier aan haar "trekken" ;)

Prachtig die bloemen! Maar het zijn toch Hortenia's? Ik wil deze ook graag in de tuin, maar dat komt volgend jaar wel...iedere keer weer een stukje bij beetje de tuin beplanten!

Wow! Mooi dat je bonuszoon zijn propedeuse heeft behaald, geweldig! Kinderen worden zo snel groot! Dochterlief heeft haar bachelor en is nu bezig met carrière maken, hahaha!

Doesburg, een bekende plek voor mij! Ik heb daar vlakbij gewoond (Drempt) en in Doesburg haalden wij altijd de boodschappen. Met regelmaat ga ik terug naar die omgeving, even weer de roots opsnuiven!

Helena zei

Altijd fijn, stukje (h)erkenning :-) xx