zondag 11 oktober 2015

Oktober en zo...

 
Zo ineens is het oktober, korten de dagen. Is het ook weer snel donker.
Ik mis het nu al, het (zon)licht. Heb er wel een beetje 'last' van ook, denk ik. Hoewel ik de afgelopen twee dagen natuurlijk niet mag klagen, dat snap ik dan ook wel weer. Maar ja, soms leeft mijn hoofd toch een eigen leven...
 
Vandaag ook zo'n mooie dag, de zon die schijnt. De warmte voel ik, als ik eventjes in mijn luie stoel kruip in een hoekje van de tuin. Het licht alleen niet.
Voel ik me wat somber als ik wakker word, als ook de zon sneller dan anders achter de daken verdwijnt, lonkt mijn bed en vooral het idee mijn dekbed over mijn hoofd te trekken. Dat gevoel.
 
Herfst; mooi seizoen, maar wel eentje waar ik al jaren een haat-liefdeverhouding mee heb. Uitleg overbodig, denk ik, omdat ik vast niet de enige ben die er soms last van heeft; 'de blaadjes'.
 
Verder gaat het prima hoor, buiten beschouwing gelaten dan misschien dat ook ik me zorgen maak, soms bang ben, maar vooral ook gewoon heel droevig word van wat ik zie en hoor om me heen. Die boosheid, agressie, ellende, onbegrip, en dan heb ik het niet eens alleen maar over de vluchtelingenproblematiek...
 
En vandaag zag ik een gedicht van Jules Deelder voorbij komen op fb; mooi en toepasselijk...
  
 
 
 
 
 

8 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Ja meis, de zomer is nu echt voorbij.
En de herfst slaat toe, de blaadjes vallen, het licht veranderd, het is veel frisser.
Deze tijd werkt ook veel meer in op lijf en leden, dan b.v. de overgang van winter naar lente.
Het is echt wennen.
Maar toch een goede start van de nieuwe week, er komt ook veel moois voorbij.

Helena zei

Ach, 'het meeste went', toch? :-) Wens jou alles toe wat je nodig hebt deze week Marjolijn xxx

Patty zei

Weer prachtig verwoord en idd herkenbaar ;-) Fijne week! X

Helena zei

Dank je wel Patty en jij ook een fijne week gewenst X

Mirjam Kakelbont zei

"Ontsteek uw geweten," wat een mooie zin. Op metrostation Coolhaven hangt ook een grote spreuk van Dilder. Ik houd wel van zijn rechttoe, rechtaan manier van schrijven.
De herfst is een rijk seizoen met zijn bottels en bessen, alleen aan die mistige en druilerige dagen heb ik een enorme hekel. Maar ik word er niet somber van.
Heb je weleens aan een lichtlamp gedacht voor in de winter?
Groetjes Kakel

Merel zei

Ik probeer na mijn werk in de vroege namiddag eerst even een kleine wandeling te maken en zo wat licht mee te nemen het helpt me in die donkere dagen

Wanda zei

Ik heb ook altijd erg veel moeite met deze overgang, vooral dit jaar valt het me zwaar omdat we voor mijn gevoel niet echt een zomer hebben gehad en dan is het nu ineens ook al herfst en ook nog eens ontzettend koud...

Helena zei

Daar denk ik regelmatig aan Mirjam...nu nog halen :-)
Zo probeer ik iedere dag tussen de middag even te wandelen Merel..ook dat scheelt!
Het gekke is Wanda dat ik voor mijn gevoel een geweldige zomer heb gehad, vandaar dat ik het nu zo lastig vind, denk ik :-)