maandag 19 oktober 2015

gewone zondag...

Het is herfst...

Tja, dat valt ook niet meer echt te ontkennen hè de afgelopen dagen. Regenbuien en hele dagen motregen wisselen elkaar in rap tempo af. Stoepen en tuinpaden, bedekt onder een deken van natte bladeren, maken dat ik in ieder geval net even iets voorzichtiger richting de voordeur loop dan anders. Eén keer eerder uitglijden over een 'nat deurmatje', met iets minder leuke gevolgen, vind ik dan genoeg.

Maar ach, als je dat allemaal buiten beschouwing laat, is het toch ook wel weer heel knus thuiskomen na een dag werken, een wandeling of een fietstochtje, wetende dat de voorraad waxinelichtjes is aangevuld en de verwarming automatisch om vijf uur het huis begint te verwarmen; wat hebben we het goed...

Zo ook op een hele gewone doordeweekse zondag, ergens in oktober.
Want ondanks 'van alles en nog wat', gisteren toch een mooie fietstocht uitgezocht door mijn liefste lief, die buiten het verzorgen van het fietsenrek en de fietsen op de auto, ook de broodjes, het gekookte ei en thermoskan met heerlijke warme thee voor zijn rekening nam...

Zo maar 30 km. weggetrapt, gekletst, gelachen, onze ogen uitgekeken, gefantaseerd over 'van alles en nog wat', misschien ook wel stiekem wonen op een boerderijtje, of misschien wel op een woonark, broodje gegeten op een bankje bij een sluis, met natuurlijk een dampende kop thee erbij.

Zo maar, op een hele gewone zondag, misschien ook wel ruimte makend voor de week die voor je ligt, terwijl ik me gelijktijdig afvraag waar ik dat ergens vandaag toch vergeten ben ... die ruimte.

Ach, misschien ook wel gewoon tijd om naar bed te gaan...

6 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Dat was heerlijk genieten van die gewone zondag.
Met deze buit kom je de week wel door...!!
Suc6 met alles meis.

Patty zei

Heerlijk zulke dagen. Fijne rest van week! Knuf

Mirjam Kakelbont zei

Je hebt een ijsvogel gezien :-) Bofferd! Ze zijn ook zo ontzettend snel, die kleine blauwe fluorescerende vogeltjes. Net bliksemflitsen.
Groot gelijk om er even tussenuit te gaan op de fiets. En je stapt zo voldaan in bed.
Lieve groet

merel zei

zo heerlijk mooi kan ook de herfst zijn

Helena zei

Zeker weten Marjolijn en voor jou een extra dikke knuffel.
Jij ook Patty!
Magisch bijna Mirjam, die ijsvogel, alleen idd jammer dat ze zo snel zijn zodat we hem niet op de foto konden zetten :-)
En misschien nog wel mooier Merel :-).

Mrs. T. zei

Oh, heerlijk zo'n dag! alleen die ijsvogel, ja ja ... ;-)