zaterdag 5 juli 2014

Weekend(logica)

Goh, dat voelt even anders zeg, als ik naar buiten kijk. Het waait, als ik het geruis naast me mag geloven (open raam). En volgens mij regent het ondertussen zelfs ook. 

Tja, toch ook wel weer mooi in balans, nietwaar?! Een paar dagen heerlijk warm weer, afgewisseld met een buitje. Ik keur het goed! 

Het gaf mij in ieder geval de kans om mijn nieuwe aanwinst uit te proberen. Al lummelend een beetje de was wegwerken en testen of C. gelijk had toen ik haar tegenkwam, op zoek naar wasknijpers die 'het nog wel doen'. Volgens haar dus de wasknijpers van de Lidl: 'echt Heleen, dé beste knijpers ever...'.

Misschien ben ik ook wel de enige die er last van heeft. Dan moeten jullie het gewoon eerlijk zeggen. Ik vraag me namelijk al een tijdje af waar toch de ouderwetse, onverwoestbare (houten) wasknijper is gebleven. Ik ben het zo beu, die altijd overal-heen-kapot-springende knijpers.  

En ik ben natuurlijk de laatste die zegt: 'vroeger was alles beter'. Toch moet ik voor wat betreft de wasknijper bekennen dat ik die neiging onderhand wel enigszins heb.

Dat geldt overigens hier ook voor (spelt)brood. Ook zo'n irritatiefactortje. En nogmaals, misschien ben ik ook hierin wel de enige die er 'last' van heeft; 'gaten' in mijn brood'. En ik check echt heel goed. Sta als een malle zo'n halfje brood alle kanten op te draaien. Probeer of ik door de verpakking heen kan kijken. Zet mijn bril nog eens recht, maar op de een of andere manier lukt het ze altijd om me blijven te verrassen; de eerste twee boterhammen zijn prachtig, maar als je bij boterham nummer drie komt -en de rest- pronkt er zo'n irritant gat waar je boter dan zo lekker doorheen zakt.

Maar goed, ik had het over balans, 'wasknijpers' en zo...

Ik moet haar inderdaad gelijk geven, mijn sportmaatje 'C'. De wasknijpers die ze mij en paar weken geleden in mijn handen duwde (de laatste zak, ze waren namelijk in de aanbieding en zij had de laatste vier zakken :-)), zijn meer dan geweldig. Geen springende, halve knijpers meer in mijn ogen en niet van die ijzeren haakjes die achterblijven op de lijn en die je er alleen maar afkrijgt door wat nagels te breken en o ja, wat dacht je van de roest (als je je wasrekje wel eens buiten laat staan...).

Maar ach lieve mensen, het is weekend, én ik ben geloof ik toch wel aardig 'in balans' ondertussen :-). Ik heb me dan ook vanochtend maar eens hardop afgevraagd wat nou het ergste zou zijn wat er kan gebeuren, als ik het niet doe zoals ik gepland had? En weet je, het werkt; keuzes maken :-).

Het regent en dus vandaag even helemaal geen was aan een knijpertje, de droger mag zo gewoon lekker zijn werk doen voor het laatste weekendwasje. 
En voor wat betreft dat brood... ach, soep met een bolletje is ook lekker!


10 opmerkingen:

klaproos zei

:-) heerlijk :-) wat een ergernis over wasknijpers en brood,
op het eerste kan ik niks zeggenik heb ook houten knijpers waar er héél af en toe wel een van stuk gaat,
en het brood...
ik heb altijd zuurdesem, lekker stevig brood, "zonder"gaten:-)

Helena zei

Haha... goed idee Dien! Ga het zeker een keer halen #zuurdesem, lekker! Geniet van je 'beestenboel' :-) xx

Marjolijn. zei

Zo is het meis, gaat het niet linksom, dan maar rechtsom, je komt toch wel bij het doel... :-)
Voorkom je een hoop ergernissen.
Mooie avond hé met oranje...!!

Helena zei

Gaat zeker lukken Marjolijn :-) Jij ook veel plezier!

Patty zei

Weer een leuk stukje :-)
Fijne rest van zondag! Knuf

Helena zei

Dank je wel Patty....jij ook!

merel zei

en zo is het weekend al weer voorbij, op naar zonnige dagen dat de wasknijpers aan de draad kunnen pronken

Helena zei

Komt goed Merel :-)

Wanda zei

Met een glimlach gelezen! Wij hebben alleen maar houten wasknijpers en die bevallen erg goed! Wat brood betreft, ik koop het bij de bakker en tot nu toe hebben we nog geen gaten erin gehad maar ik heb het weleens meegemaakt als ik bij een ander at en ja, dat is zeker erg vervelend...

Helena zei

...toch maar weer eens terug naar het oude vertrouwde bakkertje dus :-)