zondag 22 december 2013

Blijmakertjes #31


 
 
Zal ik beginnen met de blijmakertjes, of blik ik eerst terug op juli, augustus en september? Ik kan natuurlijk ook nog even een kop koffie nemen en een muziekje opzetten. Tenslotte heb ik de tijd aan mezelf, ik hoef nergens heen.
Nou, heel misschien dan even een rondje over de kerstmarkt in het dorp vandaag. O ja, en natuurlijk vanavond 'lease'puber weer naar huis brengen. En o ja, we moeten ook nog boodschappen voor het avondeten doen, als mijn 'bonuszoon' zijn keuze heeft gemaakt uit zijn -met Sinterklaas verkregen- eerste kookboek.

Dusz...

Toch eerst maar de terugblik op drie bijzondere maanden, die zeker hebben bewezen dat 'the best things in life are free...'.


Alweer het laatste weekend voor Kerstmis. Het weer ziet er in ieder geval heel anders uit dan vorig jaar. Was het toen al behoorlijk koud en guur. Hadden we al lekker lopen banjeren door (en foeteren op) de sneeuw. Zie ik vandaag een soort van onbestendig grijs en grauw als ik naar buiten kijk.

Dan te bedenken dat juli toch echt in het teken stond van zon, zon en nog eens zon. Vooral veel warmte en een originele hittegolf (en hier en daar een fikse plensbui :-)).

Maar natuurlijk niet alleen dat. De maand vulde zich al snel met van alles wat. Van heerlijke fietstochten, samen naar het werk, tenslotte zat mijn Lief nog steeds gedetacheerd bij mijn werkgever, lekkere lange buiten-zit-avonden, tot aan 'lease'puber die met een prachtig rapport overging naar havo 4.

Ook augustus *klik hier* begon goed. Zonder jarig te zijn, verwend worden met de meest uiteenlopende cadeau's. Wauw.

Zo was er de piano, de eerste kookles van mijn 'bonuszoon' met zijn vader, en wat dacht je van elkaar meer dan 30 jaar niet gezien hebbend en dan weer eens ouderwets 'oma's soep eten' met een aantal van je nichten. Wie weet, komt er volgend jaar wel een originele reünie met alle nichten en neven; hoe leuk zou het zijn!

Terwijl wij plannen maakten, trok 'het leven' zoals altijd ook gewoon haar eigen plan. Was daar ineens het ziek zijn van een goede vriend en het afscheid moeten nemen van familie. Op zulke momenten (en zeker in de maand augustus) realiseer ik me iedere keer extra hoe een dankbaar en rijk mens ik ben, en wens ik iedereen de beschermengel *klik hier* die ze verdienen.

Als vanzelf merk je dan ineens, terwijl je nog eens een heerlijke fietstocht maakt na het eten, dat het seizoen verandert en overgaat richting de herfst.

September *klik hier* deed zijn intrede en ik moest even schakelen op meerdere fronten. Na bijna twee jaar met elkaar te hebben gewerkt, gecarpoold, gefietst, de dag doorgenomen te hebben; 'goh, is er bij jou op de afdeling nog iets bijzonders gebeurd...' nam mijn Lief dan toch echt afscheid op de zaak. En hoe :-).

Verder was het een maand van wennen aan de (regen)buien, maar ook lekker nazomeren met een laatste spontane bbq in de tuin, een super concert *klik* in de arena, een (te) late vakantie *klik hier* waar we 'vreselijk' van hebben genoten :-) én gelukkig ook goede uitslagen voor mijn schoonvader, en dus ook voor hen nog een paar fijne dagen in Frankrijk!


Drie mooie maanden dus met, net als deze week, weer genoeg redenen om gewoon, zoals iedere zondag, even terug te blikken. Goed om even stil te staan bij de blijmakertjes in het leven, zoals deze week:

 

 • onszelf trakteren op een lekker drankje en hapje op een doordeweekse vrijdagavond
 • onverwachts twee nieuwe truien scoren voor mijn Lief
 • tussen het boodschappen even lekker lunchen met z'n tweetjes
 • gewoon eens gek doen en de familie uitnodigen voor nieuwjaars-dag, zodat we elkaar inderdaad niet alleen maar bij bruiloften en /of begrafenissen zien in het nieuwe jaar
 • dat er ook heel leuk op gereageerd wordt en zo :-)
 • nog een leuke eetdate regelen met vrienden voor het einde van het jaar
 • thuiswerken omdat het kan
 • super snelle jaarlijkse ontruiming net mijn BHV-collega's en super hoofd-BHV!
 • een heel gezellig én lekker teamuitje (workshop Spaanse tapas)
 • blije gezichten van mijn collega's aan het einde van het jaar
 • sporten, al is het op een lager tempo
 • twee opdrachten huiswerk inleveren
 • iemand gerust kunnen stellen door er heel simpel even te zijn
 • optreden van mijn 'lease'puber met zijn band
 • de kerstversiering die weer zorgt voor de nodige 'lichtjes'
 • met simpele ingrediënten weer wat lekkers op tafel toveren
 • zowel mijn Lief als ik verwend worden met een mooi kerstpakket
 • 'lease'puber zonder beugel
 • geslaagde NLP-terugkomdag met collega én een geslaagde afsluitende borrel, mede mogelijk gemaakt door mijn Lief (mini whiskyproeverijtje :-))
 • gezellige zaterdagse broodtafel, geheel verzorgd door 'lease'puber en mijn Lief 
 • op tijd bed en
 • terugblikken op de maanden juli, augustus en september en iedereen natuurlijk hierbij hele fijne feestdagen te wensen...

 


7 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Dat is weer een heel mooi terugblikken op alles wat gebeurd is.
Geniet lekker de komende dagen.

Yvette zei

dank je meissie...het maakt mij weer blij

Helena zei

Gaan we doen Marjolijn; jij ook!
Daar ben ik blij om Yvette ...

merel zei

nu brengen lichtjes ook warmte en gezelligheid in huis en in ons hart. Lieve kerstwensjes

Helena zei

Dank je wel Merel :-)

Anoniem zei

Hopelijk ben je aan het genieten van heerlijke kerstdagen, tot ergens in het nieuwe jaar! Auf Wiedersehen :-)

Helena zei

Komt goed Patty en ik hoop dat jullie ook nog een beetje genieten tussen alle drukte door :-)