zondag 15 januari 2012

Even uitwaaien .... en zo!

Wat hadden we er zin in, na een paar behoorlijke drukke en spannende weken. 
Even lekker uitwaaien, alles laten bezinken.
Al ging het dit jaar wel net even anders dan anders en kwamen we er door alle ontwikkelingen maar niet toe om iets op een van de Waddeneilanden te boeken. 
Ach, ook niet zo erg - zeiden we tegen elkaar - Zeeland heeft toch ook water, strand en wind :-) ... toch?


Ik zal het proberen kort houden, want natuurlijk zijn er in Zeeland ook mooie plaatjes te schieten, gezellige tentjes te vinden, hebben we gelachen, langs het strand gebandjerd met de wind in ons gezicht....


en zullen er ongetwijfeld ook goede hotels zijn:


.... met bedden waar niet de veren door de matrassen heen komen en de hoofdkussens wel gewoon 1 geheel zijn, waar de prijzen in het restaurant niet bij alle gerechten net zo'n 5 euro te duur zijn,  waar een manager is die het vak Horeca (mensenvak) nog wel begrijpt en gasten niet letterlijk in de kou laat staan- zoals die van ons wel deed toen wij het hotel (inmiddels verkleumd en nat tot op het bot en werkelijk ergens in de middle of niets gestrand waren) - belden met de vraag of iemand ons toch misschien kon komen ophalen omdat 1 van de fietsen (die mijn lief notabene die ochtend zelf nog had moeten oppompen terwijl de dag ervoor al geconstateerd was dat alle banden zacht (en 1 dus lek) waren), we de fietsen die dag ook niet hebben meegenomen omdat de accu's er niet in te krijgen waren - ach .... we hadden toen al beter moeten weten haha - ...

Afijn, voor het toch te lang wordt:


Natuurlijk zijn we zonder hulp teruggekomen - al was het dan 4 uur later en hebben we het vanaf donderdag aardig moeten bekopen met een of ander vaag buikvirus en een spierpijn die zijn weergave niet kende. Gelukkig gaat het vandaag alweer een stuk beter :-)


Natuurlijk hadden we ook een taxi kunnen bellen en was dat ook ons voorstel aan het hotel, waarop een inmiddels ietwat nerveus geworden jongeman moest opbiechten dat hij op dat moment alleen in het hotel was, de manager dus had gebeld, die hem fijntjes had meegedeeld dat 'die mensen een contract hadden ondertekend en zelf verantwoordelijk waren de fietsen in het hotel terug te krijgen.....'. 


Ik kan jullie verzekeren dat 'die mensen' helemaal niets hadden ondertekend (en zelfs geen fietskitje met bandenplaksel hadden meegekregen) vandaar onze belpoging in de hoop dat een dergelijk hotel altijd een noodplan heeft (busje, fietsendrager op de hotelauto, afspraak met de plaatselijke fietsenmaker....verzin iets), zeker in die contreien waar het weer dus INEENS kan omslaan, zoals het die bewuste donderdag deed - werkelijk nog nooit zulke slagregens gevoeld! 


Terug in het hotel heeft mijn lief, de nog steeds ietwat nerveuze ober, die even later toch maar kwam vragen (waarschijnlijk omdat hij de accu's had zien liggen op de balie) 'of alles gelukt was.....' netjes doch heel kordaat te kennen gegeven dat wij ons behoorlijk in de steek gelaten voelden en dus ook niet meer welkom voelden in het hotel, met als resultaat dat we a la minute zouden uitchecken! 
- de fietsen had hij 'maar niet gerekend' ... duh!

Conclusie: het Fletscher Duinhotel in Burgh Haamstede ziet ons in ieder geval nooit meer (en uiteraard gaat er nog een briefje naar Fletscher hoofdkantoor).


Volgend jaar weer gewoon: De Wadden :-)


5 opmerkingen:

Gwennie zei

Allemachies.... wat een ontzettend slechte service! Die brief moet gepeperd en aangetekend verstuurd worden! Wat een slechte reclame voor dit hotel...
Volgende keer inderdaad maar weer naar één van de eilanden! (ben ik nog nooit geweest eigenlijk, dus ik roep maar wat! *grijns*)

Marion zei

Aan de ene kant werkt je verhaal op zich bij mij vreselijke glimlachende momenten op. Aan de andere kant wat vreselijk om mee te maken.. Je zou daar maar staan.. Die brief mag wel heel gepeperd worden.. Heb nog wel een vaatje liggen hier..

De derde kant van het verhaal: Een mooie herinnering is de eeuwig weerklinkende echo
van een bijzonder moment


Knuf en nog fijne zondag gewenst

Marjolijn. zei

Tjonge, dat is wel veel pech allemaal in een paar dagen en dat in Zeeland.
Ik weet ook dat het veel beter kan, maar daar heb je nu niets meer aan.
Hopelijk het volgende tripje weer helemaal tevreden.
Fijne avond nog.

klaproos zei

nou ja zeg..
dit soort ervaringen leert je dan weer waar je wel en niet heen moet gaan :-)

da's een les voor de toekomst hé.

heb je gisteren wel genoten van de zon?

Inge zei

Ach...ik had jullie zulke fijne dagen gewenst, en dan lees ik zo'n verhaal! Jammer meis dat het zo moest lopen, wat een slechte service allemaal! Meestal kan je dan beter naar een wat kleiner hotel gaan die niet zijn aangesloten bij een keten...meestal zijn deze veel vriendelijker! Wij kijken meestal eerst op Zoover eer we boeken. Jullie hebben gewoon pech gehad, jammer....

Volgende keer beter meis!