zaterdag 31 december 2022

Oudejaarsdag

 Regen buiten. Binnen vonkelende kerstboomlampjes en klinkt de Top 2000, zo op Oudejaarsdag.

Mijn gedachten overal en nergens, want “Wat als je maar één herinnering van dit jaar mocht meenemen naar volgend jaar? Welke zou dat dan zijn?” Las ik zojuist. Ogenblikkelijk zit mijn hoofd vol. Kan ik natuurlijk niet kiezen, en vind ik daar iets van. “Welke je ook kiest, het zegt iets over wat je werk of leven zin geeft. Over wat er voor jou echt toe doet." Zo vlak voor het nieuwe jaar blijkbaar een mooi thema. 

Net als: “Wat je vindt, mag je houden. Gewoon, omdat ergens iets van vinden vaak een nutteloze verspilling is van je kostbare energie. Een vervuiling van de ruimte om je heen, van je eigen gedachtes. Hoe heerlijk dus om niet ergens iets van te hoeven vinden!” Ook die las ik deze week.

En ik? Ik vind dat prima, zo op Oudejaarsdag.

5 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Zo is het: je mag best even tussen het niets en het iets zitten.
Mooie jaarwisseling en alle goeds voor 2023...!

Hilly Nicolay zei

Gewoon jezelf, gewoon genieten zoals het is.

Fijne jaarwisseling!

Anoniem zei

Fijne avond met elkaar, en tot snel...liefs.

Patty zei

Als altijd weer een prachtig stukje met wijsheden. Wens je een fantastisch nieuw jaar, in goede gezondheid en als altijd ook voor jouw geliefden. XxX

Tine de Jong zei

Even in het archief in geweest. Tussen niets en iets zit altijd wat toch? En ik weet heel goed wat ik elk jaar met mij mee wilt nemen want dat zijn de mooie herinneringen aan hem die ik nog zo liefhebt en had. Bedankt voor je bezoek en reactie bij een gedicht.