zondag 27 mei 2018

Een dingetje...


    Foto HuizeHens 14 mei t/m 27 mei

Bijna een jaar geleden begon ik aan dit nieuwe avontuur. Enigszins verplicht, in het kader van mijn nieuwe functie per 1 januari 2017; het was een van de eisen. Anderzijds vrijwillig, zelf uitgezocht en goed over nagedacht. Maar ook best wel een beetje spannend, buiten mijn comfortzone zeg maar, ondanks het feit dat een leven lang leren inmiddels een passie is.

Dat was dan ook dat 'dingetje' waar ik het laatst over had, dat ik 'nog even' moest doen, een dag na de verjaardag van mijn Lief. Daardoor niet uitgebreid gevierd, maar allicht wel een heel klein beetje. Op een alledaagse dinsdagmiddag om 14.15 uur was het tijd voor mijn eindassessment van de opleiding Post HBO Management Zorg aan de CHE. Met bijna geen stem (hooikoorts/bronchitis) en twee heren strak in het pak tegenover me, kwam er na een uurtje ondervraagd worden en twee ferme handdrukken en lachende gezichten een einde aan een hele boeiende en leerzame periode. Bloed, zweet en tranen is wellicht net iets te zwaar aangezet, al zat het er zo nu en dan niet ver vanaf. Pas achteraf realiseer ik me hoeveel tijd en energie het heeft gekost, zeker de afgelopen maanden, zwoegend aan het eindproduct. Toch weet ik het zeker, als ik 6 juni a.s. -best wel een beetje trots- mijn diploma in ontvangst neem; het was het meer dan waard (en ik zou het zo weer doen :-)).

Een en ander maakte echter wel dat ik soms behoorlijk moest schipperen met mijn tijd, deadlines behoorlijk krap werden en er af en toe simpelweg minder tijd was voor alle andere, leuke, lieve, gezellige en belangrijke zaken. Maar, die tijd is voorbij! Vanaf nu weer alle ruimte voor alles, iedereen en mezelf. Uiteraard in random volgorde... 

Ik geniet nog even na van alle lieve felicitaties en prachtige bossen bloemen. Ben blij dat we tweede Pinksterdag weer eens ouderwets met lieve vrienden een 45 kilometer wegtrapten in het prachtige Twente. Natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje vooraf, tussendoor en aan het einde. Ook vond ik eindelijk de rust om voor mijn dierbare vriendin juist die sandalen te halen die ik al langer op het oog had. Niets lekkerder dan blote voeten met dit warme weer, dus net op tijd.

Op tijd ook om in alle rust, in de vroegte, in mijn eentje buiten te zitten, op zo'n mooie dag als vandaag. Even nietsdoen, gewoon omdat het kan. Voordat de zon op is, de violen van de buren van water voorzien. Hier en daar wat onkruid trekken (werkt nog altijd therapeutisch), beetje 'pootje baden' op z'n tijd in het zwembad (wat een luxe en goed idee van mijn Lief om deze maar weer eens van stal te halen) én zo direct lekker buiten eten, bonuskind aan de bbq, samen met zijn vader *knipoog, terwijl op veel plekken in het land de regen met bakken uit lucht schijnt te komen. Tja, klinkt als klein geluk, voelt als -en is- ronduit groot geluk.

11 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Proficiat meis, nou en of, dat is iets waar je met recht trots op mag zijn...!!!
En nu maar lekker uitrusten en van de vroege zomer genieten.
Hopelijk blijft het bij jou droog, hier komt de regen, donder en bliksem met bakken uit de lucht.

Helena zei

Dank je wel lieve Marjolijn. Hoop dat de buien meevallen. Hier vanmiddag bewolkt en 3 druppels... inmiddels schijnt de zon weer.

Patty zei

Wow! Van harte gefeiciteerd lieve Helena. Levenlang leren, yep ook mijn ding :-) Er is ook nog zoveel moois te leren, nietwaar?!
Geniet lekker van je welverdiende felicitaties, diploma, mooie weer en al die andere kleine grote dingen. Dikke knuffels, XxX

klaproos zei

van harte gefeliciteerd wat een geweldige beleving hé.
dat diploma mag je vol trots in ontvangst nemen

Gwennie zei

En nu ook genieten van het overwinningsgevoel! You did it!!! 💪🏻❤️😘

Mrs. T. zei

Gefeliciteerd!!!
En mooi hoe jij de mooie dingen van het leven ziet en weet te waarderen!

Helena zei

Dank je wel Patty, zeker nog zoveel moois te ontdekken:-)
Dank je wel Dien x
Zeker Gwennie x
Dank je wel Mrs T.

Merel zei

Proficiat ... je mag trots zijn. Hard gewerkt en nu de voldoening

Helena zei

Zeker Merel, dank je wel :-)

Yvette zei

Mooi en knap, lief, enzv

Hugs

Erika zei

Van harte gefeliciteerd!!! Super!