zondag 5 februari 2017

Licht...


Tulpentijd, ik houd ervan. Gisteren heb ik mezelf dan ook maar weer eens ouderwets twee bosjes cadeau gedaan. Doet me namelijk erg aan de lente denken, of misschien nog wel meer aan 'licht'. Op de een of andere manier heb ik daar ook wel een beetje behoefte aan, aan licht. Vooral dat dus, kan ik eigenlijk best goed gebruiken. In feite altijd wel.  

En toch heb ik ook best wel iets met de winter, die waardeer ik evenzeer. Trek graag in alle vroegte mijn wandelschoenen uit de kast om een uurtje te wandelen met mijn lief. Op z'n mooist, 's ochtends vroeg, die uitgestrekte witte met rijp bedekte weilanden. Heerlijk gewoon, dat knerpen van de vorst onder je zolen, ergens ver van of dicht bij huis. 


Maar ja, dan dat licht hè, daar heb ik dan toch wel weer het meeste mee, denk ik, als ik heel eerlijk ben. Ik weet het eigenlijk wel zeker. Te lang in het donker... ik ben zo'n mens die daar last van heeft. 


Ach, en zo heb ik 'best wel iets' met heel veel dingen. Vind misschien ook wel gewoon té veel dingen mooi, leuk, lief, geweldig, fantastisch en gezellig; mooie teksten, lieve foto's, geweldige liedjes. Ik houd ervan. En zo eentje vond ik er dus vanochtend weer. Je kent het misschien wel, tijdens zo'n echte zondagochtend; geen haast, lekker lang douchen, ontbijten met rosbief en een goed gelukt zacht gekookt eitje, wachtend op het bonuskind, terwijl mijn lief muziek draait op de achtergrond. Tja, ik houd er nu eenmaal erg van, van mooie liedjes, en dus ook van al die andere dingen... 


mooi liedje *klik hier* ; het kan je dag net even lichter kleuren...10 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Ja meis, de vroege uurtjes zijn het mooist.
En dat van het licht herken ik wel, kijk ook uit naar de lichte dagen.
Geniet van de mooie tulpen en alles wat er op jouw paadje komt.

Helena zei

Doe ik zeker Marjolijn en ik hoop jij ook :-)

patty zei

Als vrouw van de zon, yep, ik begrijp dat helemaal ;-)
Fijne nieuwe week lief mens, XxX

klaproos zei

lekker de vorst komt eraan, dat wordt wel weer genieten van héle mooie luchten :-)

geniet van een nieuwe week

Helena zei

Jij ook Patty :-)
Geniet ik ook van hoor Dien :-) xx

Merel zei

Ik ben geboren de dag na lichtmis en ben echt wel een kind van het licht
Maar februari draagt dikwijls nog zijn wintermantel en ja ook dat weet me te bekoren

Helena zei

Toch ook prima... als we beiden weten te waarderen Merel :-)

Gwennie zei

Ik hou ook van tulpen! teken dat lente er weer aankomt. Hoe zeer ik ook van de winter kan genieten! Net als jij... maar hé, wat is nieuw?? 🤔 😂😂

Mrs. T. zei

Ik ♥ tulpen. En ik vind het ook geweldig dat het toch al weer best heel lang licht is inmiddels. Al vind ik winterweer met vrieskou en strakblauwe luchten ook mooi. Ach, ik vind zoveel dingen machtig prachtig.

Helena zei

Herkenbaar dus Gwennie en Mrs.T :-)