zondag 19 juni 2016

Schijn een lichie...

Soms heb je weleens van die (werk)weken, althans waar ik werk, dat er ook -incidenteel natuurlijk- iets misgaat, lekker chaotisch, en zo... En laat de afgelopen week nou toevallig zo'n week zijn. 

Hier en daar wat telefoon-/computer-/printerstorinkjes, net iets meer dan anders. Een dagje telefonisch niet bereikbaar bijvoorbeeld, waar niemand zich in eerste instantie echt heel druk om leek te maken. Werkplekken die ineens dienst weigeren, iets met licenties, en zo... en weer opnieuw moesten worden ingericht, met alle gevolgen van dien. Hier en daar even schakelen qua rooster, omdat ook wij soms even niet goed opletten. Extra werken dus en dan toch nog niet toekomen aan al die andere klussen, die er ook nog liggen, gewoon omdat de druk weg is. Herkenbaar wellicht? 

Afijn, gelukkig hebben we een topteam, zoals ik hier al vaker heb verteld, en dus draaiden we ook deze week weer - net als anders - nergens onze handen voor om. We gingen onverstoorbaar door, bleven enthousiast, rustig, heel veel glimlachen, oneindig uitleggen, overvloedig geruststellen, waren super creatief, zelfs toen bleek dat we vanaf volgende week weer een nieuw, zeer futuristisch hulpmiddel tot onze beschikking hebben. Hierdoor kunnen we zowel onze interne als onze externe klant nog beter van dienst zijn. Tja, daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen. 

Afgelopen vrijdag hadden we dan ook de kans al even te oefenen. Bijzonder handig, want je moet er toch niet aan denken dat het maandag niet werkt... 

Mijn lieve collega gaf aan het dan ook graag te willen demonstreren. Ze vroeg mij zelfs haar foto te gebruiken, zodat iedereen ziet wat volgens ons, na uitgebreid testen, toch echt de beste manier is om het apparaatje het meest tot zijn recht te laten komen. 

We zijn inmiddels wel enigszins nieuwsgierig of onze andere collega's er net zo blij mee zijn; onze directeur was het ieder geval wel. Hij verliet vrijdag het pand met de opmerking: 'fantastisch, nu hoef ik me nooit meer af te vragen of ik jullie wel of niet een goed weekend kan wensen...'.

Ach ja, zo heeft ons 'Lync-lulletje' in ieder geval al ÊÊn positief effect opgeleverd... maar besloot ik wel dat mijn lieve collega toch ook recht heeft op wat privacy, vandaar toch wat aangepaste foto's :-) 

En o ja, de naam 'Lync-l...' heb ik overigens niet zelf verzonnen. Vrijdag op weg naar huis, mijn verhaal aanhorend, kwam mijn Lief hier spontaan mee, die overigens behoorlijk aansluit bij alle associaties die iedereen had bij het zien van ons nieuwe fantastische hulpmiddeltje...

18 opmerkingen:

Marjolijn. zei

:-) Mooi dat hulpmiddeltje...!
Hopelijk worden jullie er blij van.

Helena zei

We gaan het meemaken Marjolein 😉

Patty zei

Vraagje...waarom moet dat op het hoofd? Kan het niet op het computerscherm gezet worden of zo? Of misschien neem ik het te serieus?
Anyway...alvast veel plezier op je werk en een fijne nieuwe week. XxX

Helena zei

Lieve Patty, je bent er schat 😉😘 wens jou ook een mooie week 😊

klaproos zei

ehhhm 't zal wel aan mij liggen maar ehhhhh.

waar gaat het nu over dan ?
een signaal als iemand in gesprek is? nee toch??

Helena zei

Yep...helemaal juist Dien; de techniek staat voor niets tegenwoordig 😇

Mirjam Kakelbont zei

Zijn die gekleurde antennes bedoelt voor je collega's? Ik wil niet vervelend doen, maar eh...toen ik dertig jaar geleden op de afdeling klantenservice voor een krant werkte, konden we aan een digitaal scherm voor ons zien hoeveel wachtenden er waren en welke beller bezet was (-: Maar met jullie antennes maak je natuurlijk de blits, dat wel!
Lieve groet

Helena zei

Dat digitale scherm is er ook hoor...en deze antennes horen uiteraard niet op het hoofd 😇 ...maar het kan wel...en dan zijn we net echte Teletubbies 😉

Mevrouw Williams zei

Ik dacht eerst dat is een grapje, maar dus echt..het zou vreselijk op mijn lachspieren werken

Mevrouw Williams zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Helena zei

Dan ben je niet de enige hoor mevr. Williams :-)

Gwennie zei

*schater* Wij hebben ook Lync op ons werk, maar daar schatten we voornamelijk mee met elkaar... Heb je die lichtjes niet nodig! *proest*

Helena zei

haha wij ook hoor Joolzz alleen is onze organisatie nu helemaal over aan het gaan op 'Skype voor bedrijven', dus ook de alle centrale's en zijn deze 'lampies' speciaal voor onze receptiemedewerkers; erug handig, al levert het voorlopig nog wel even hilarische reacties op.

Micheline zei

Dacht ook aan een grap maar hier in de reacties merk ik,dus dat het echt is alhoewel het bij mij nog steeds een beetje moeilijk volgen blijft

Merel zei

Heb verkeerd gedaan zie ik maar denk wel dat je misschien wel weet dat Micheline ikke ben

Helena zei

Het is zeker echt Merel...alleen hoeven ze het gelukkig niet op hun hoofd de dragen, maar we werden er vrijdag gewoon lekker melig van en dus beloofde ik er een blogje over te schrijven 😉

Mrs. T. zei

Hier ook Lync, maar ik gebruik het nooit. Ben ook helemaal verbaasd als iemand dat wel doet. ;-)

Helena zei

Ik ben een Lync-fan mrs. T.; als het goed is ingericht, maakt het het leven tijdens kantooruren een stuk makkelijker :-)