zondag 10 januari 2016

Dat heb ik weer...

Ken je dat? 
Dát je e i n d e l i j k eens -voor je gevoel- lekker (door)slaapt... vergeet je gewoon compleet je wekker... die nog op half 6 staat...

Tja, nou ja, ik ken dat...dus. Het overkwam mij namelijk gisteren. En echt hè, ik lag zó ongelooflijk lekker, weer in mijn eigen bed, na vier dagen, dat je het bijna niet zou geloven.

Net gisteren het bed verschoond ook. Je weet wel, dat je je er ook zo echt op kunt verheugen om dan naar bed te gaan. Je ziet jezelf, bij wijze van spreken, al heerlijk onder dat fris, naar ik-weet-echt-even-niet-meer-welk-merk-wasverzachter ruikend, extra opgeschudde dekbed kruipen, en zo.

Afijn, gelukkig hoor en lees ik hier en daar dat ik niet de enige ben die wat met 'de slaap' te stellen heeft... al heel lang. En wie weet, met alle tips & trucs die ik daar dan ook weer tegenkom, komen er ook hier wellicht betere dagen. Wat slapen betreft dan hè, want voor de rest gaat alles natuurlijk van een leien dakje...

Hoewel, nou ja, ken je dat?
Dat je op het laatste moment toch besluit om de traditie in ere te houden en er de eerste week van januari even lekker een paar dagen helemaal tussenuit te gaan. Niet naar zee dit keer. Nee, deze keer kies je, heel bewust, voor een huisje met comfort (lees: wel een ligbad) en met (zeker gezien de laatste ervaring met het net te knusse, kneuterige huisje, in de middle of knowhere, helemaal niets open in de nabije omgeving qua horeca etc.) hier ook de mogelijkheid om 'wat te doen' (lees: zwemmen, fietsen, eten), op loopafstand.

Zo gezegd, zo gezocht en zo kom je uit in je toch wel geliefde Drenthe. Als er dan ook nog berichten in de pers verschijnen dat er sneeuw op komst is, krijg je er alleen maar nog meer zin in. Je ziet het al helemaal voor je; jij en je lief, banjerend door de sneeuw, lekker dik ingepakt met je favoriete wollen sjaal, nog net even fris gewassen voordat je ging en ruikend naar ik-weet-echt-niet-meer-welk-merk-wasverzachter. Of een winterse fietstocht, op schoongeveegde fietspaden, om daarna met blozende wangen en tintelende, rode oren heerlijk weg te zakken in een van de vele comfortabele fauteuils die het grand café rijk is, en met z'n tweetje te genieten van een echte warme chocolademelk met rum en slagroom, of iets van dat genre. 

Ik vond het best een aardig scenario...

Sneeuw hebben we dan ook zeker gezien. Iedere dertig kilometer dichter bij Drenthe, zagen we de temperatuur een graad dalen en het landschap witter worden. We hebben er ook nog even doorheen gewandeld, bij aankomst, van de parkeerplaats naar de receptie. Ook hebben we nog even gefietst, van het huisje naar de supermarkt en weer terug. Ach ja, je moet wat, als je er in het huisje achterkomt dat de met zorg ingepakte krat met etenswaren e.d. heel gewoon op het aanrecht staat... thuis.

Wat er die dagen daarna gebeurde, in het hoge Noorden, hebben jullie allemaal op het nieuws kunnen volgen; iets met #coderood #ijzel #openbarelevenontregeld #nietdestraatopkunnen #enzovoorts.

Tja, dat hadden wij weer...

Gelukkig was het huisje prima hoor, al was het dan wel weer het tegenovergestelde van het 'te knusse' van de vorige keer; een schilderijtje aan de muur en wat gezellige verlichting had leuk geweest. Maar, eerlijk is eerlijk, het was er comfortabel warm, lag relatief dicht bij het hoofdgebouw (zwembad en diverse restaurantjes) èn het grote ligbad bleek een ware uitkomst... als we, met gevaar voor eigen leven, zonder te vallen, het ijs geworden wandelpad weer eens hadden overleefd, na een ochtendje zwemmen en bubbelen in het prachtige zwembad of een avondje voortreffelijk eten!

Toch is mijn Lief er inmiddels van overtuigd dat het universum ons iets duidelijk wil maken voor volgend jaar, de eerste week van januari. Het wordt in ieder geval iets met #zon #zee en ik denk toch ook wel #vliegen... dat dan weer wel.17 opmerkingen:

Gwennie zei

Grinnik, nou ja, zolang je er nog over kunt schrijven en blijven lachen.... ook iets van jou! #jijweer :-)

Helena zei

O jee ja Joolzz, en ook deze gaat gewoon in de 'geluksmomentenpot' van dit jaar :-)

Merel zei

Die ijzeltoestanden was zelfs een van de nieuwspunten hier in België

Helena zei

Het was dan ook wel behoorlijk 'heftig' winterweer Merel :-)

Marjolijn. zei

Heerlijk zo'n weekje er tussen uit..!!
Zelfs met code rood... :-)
Maar dat je toch de krat met eten thuis vergeten bent, dat is wel jammer. Gelukkig was de winkel dichtbij.
En nu maar plannen gaan maken voor het volgende tripje...!!

Helena zei

...en gelukkig hadden we wel gewoon Wifi Marjolijn en zo heeft de buuf, die ook voor Miep zorgde in de tussentijd, het nodige weer in de koelkast en vriezer kunnen zetten :-)

Mirjam Kakelbont zei

Wat het weer betreft hadden jullie het niet slechter kunnen treffen!
Ik proost met je mee ♥
Lieve groet

Helena zei

Ach Mirjam, het kan altijd slechter, en dat was gelukkig niet zo :-) Proost!

Patty zei

Oh, ik zie het al helemaal voor me 'oeps, we zijn wat vergeten...'.
Fijn dat jullie hebben genoten van de o-zo-belangrijke-quality-time. Nu weer terug naar het 'normale' ritme, hier vanaf deze week ook en wat is dat toch ook weer lekker. Fijne week lief mens, X

klaproos zei

wat hebben de muizen thuis een feest gehad dat dan weer wel :-)

Helena zei

Qualitytime was het zeker Patty :-)
Dat dan zeker weer Dien :-)...hoewel, volgens mij was het eerder de kat die in de krat zat :-)

Wanda zei

Jullie hebben het wel goed uitgekozen hoor! Uitgerekend in die week! Ik heb dus echt gewoon 3 dagen thuis gezeten omdat ik de straat niet uit kon komen, zo'n pak ijs lag er...

Helena zei

Goed gedaan hè Wanda? Jaja, dat kunnen wij als geen ander haha en er nog van genieten ook :-)

Mrs. T. zei

Oh, dan hebben jullie wel een heel bijzondere paar daagjes gehad zeg. ;-)
En dat van die wekker en dat lekkere slapen is echt niet tof.

Helena zei

Op z'n zachts gezegd Mrs. T. :-)

Unknown zei

Volgend jaar lekker naar de Canarische Eilanden gaan, toch?

Helena zei

Ongetwijfeld 'unknown' :-)