zondag 8 november 2015

Week I; 'november geef-maand'

Wat is het toch een lekker gevoel; geven.
En ja, natuurlijk doe ik dat, net als de meesten van jullie, ook gewoon ongemerkt iedere dag.

Toch is het deze week net even anders, net iets bewuster en mèn, wat krijg je er (ongevraagd) veel voor terug zeg :-).

Vorige week zondag, 1 november, heb ik vooral aandacht gegeven aan 'november-geefmaand'. En met resultaat, want gelijk werden er meer mensen enthousiast, hoe leuk is dat. Ben dus eigenlijk ook wel een beetje benieuwd hoe zij de eerste week hebben ervaren.

Ik post ook niet iedere dag iets op de speciale fb-pagina en ook niet op mijn blog, om de eenvoudige reden dat ik daar geen tijd voor heb of maak.

Toch wil ik jullie een aantal leuke, lieve, mooie geef-momenten niet onthouden, zoals het op maandagochtend met liefde een ontbijtje en lunch maken voor mijn lief en natuurlijk er weer voor zorgen dat de kreukels uit zijn stralend wit t-shirt verdwenen (en uiteraard niet alleen op de maandag :-).

En hoe leuk is een warme glimlach op het gezicht van collega's, door een simpel zelfgemaakt kaartje. Een lieve collega blij de deur uit zien gaan omdat ik een uurtje tijd vrij maak, leeg luister en enkele vragen stel. Tussendoor nog even met heerlijk ruikende rozen naar een lieve vriendin; even een zoen, even onze handen in elkaar...


Het is gewoon lekker, al die glimlachende gezichten, de knuffels en te gekke, lieve berichtjes die ik retour heb gehad, of het nou is door een persoonlijk geschreven kaartje, of door het bij mij thuis afgeleverde pakje voor de buurvrouw zelf afgeven in plaats van wachten tot ze het komt halen. En als ik dan ook nog gisteren zo'n cadeau krijg van mijn vriendin, omdat ik samen met T. haar als verrassing meeneem naar de plek waar ze jaren heeft gewerkt om even lekker te gaan lunchen... Ach ja, dan is mijn week meer dan geslaagd.

Het zijn de kleine dingen die het doen, met hier en daar deze week ook een uitschieter... omdat we toevallig zes jaar getrouwd zijn en omdat ik simpelweg trots bent op mijn bonuskind, die met drie fantastische cijfers thuis kwam voor zijn allereerste tentamens. Tja, en hoe cool is het dan dat te vieren straks; Sushi here we come!Op naar week II, waarin ik mezelf allereerst trakteer op een heerlijke week vrij met mijn lief...ergens in een boshut... met houtkachel ... zonder WiFi :-). 

7 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Geven aan anderen is altijd leuk, wat het ook mag zijn.
Lieve woorden, een klein kadootje, een compliment en een beetje aandacht, het werkt altijd goed.

Fijn dat jij jezelf nu ook eens blij maakt...!!
Ga lekker genieten meis en maak het goed...!
Veel plezier.

Mirjam Kakelbont zei

Heerlijk, een boshut. Vooral eentje zonder wifi ;-)
Als je iemand iets geeft, gaat het niet om de waarde van het cadeau. Als het je maar oprecht gegund is!
Veel plezier.

klaproos zei

ik hoop dat je zonder wifi ook heerlijk je ding doet,
genieten is je eerste plicht helena:-)
maak er een heel fijne week van, enne, jouw kennen is al een soort van kadootje toch:-)

xxx

Wanda zei

Geven zorgt vaker voor een glimlach dan ontvangen! Lekker hoor, nog even een weekje samen weg. Geniet er lekker van!

Merel zei

Heerlijk zo een weekje voor jullie tweetjes

En ja geven is zo hartverwarmend mooi

Merel zei

Even terug komen hier bij jou. Nadat ik gisteren hier gereageerd had ging ik met mijn auto weg. Naast ons huis is een bushalte en daar stond een meisje te wachten heb haar daar nog al zien wachten. Dankzij je post ben ik gestopt en is ze met me meegereden
Het voelde goed dat geven

Nog heel veel geniet momentjes met je tweetjes

Nana zei

Inderdaad, alle kleine beetjes maken één groot. Succes nog!