zondag 13 september 2015

Gedoe

Kletsende, brullende en pratende mensen die, zonder dat ze echt wat zeggen, alle stiltes opvullen.

Ze waren er deze week, meer dan eens. En misschien zijn ze er altijd wel. Vielen ze alleen deze week meer op, of zo.

 
Ik zou bijna kunnen zeggen: 'het was zo'n week'.
 

Ik snap het ook gewoon soms niet. Had ik dat al wel eens gezegd trouwens? Dat ik simpelweg heel veel dingen gewoon niet snap soms; de mensen om me heen, de wereld om me heen, waarschijnlijk ook mezelf, maar hé, die snap ik dan weer wel, en daar kan ik tenslotte zelf weer iets aan doen!
 
Ach, het kan daarentegen ook gewoon aan de afgelopen week hebben gelegen; gevalletje gebrek aan weerstand en hoofd vol met snot (excuus, maar daar bestaat nu eenmaal geen prachtig synoniem voor). Naja, ik zal niet in verdere details treden.
 
Het komt er eigenlijk in de meest brede zin op neer dat ik bij tijd en wijle gewoonweg echt niet begrijp waarom mensen soms de dingen doen die ze doen, maar ook de dingen die ze niet doen, want dan doen ze toch ook iets.

Ik hoef ook niet alles te snappen, dat weet ik, maar ik kan er zo nu en dan met mijn hoofd gewoon echt niet bij, want soms wil het gewoon zo graag snappen. Ik probeer het dan ook echt te begrijpen, te bevatten, te plaatsen, op een juiste manier te interpreteren, te verstaan, te voelen en te volgen. Maar ja, tja, dat hoofd van mij hè, dat weet wat.

Al brainstormend in mijn eentje kom ik toch vaak een heel eind. Soms verder dan ik me had voorgenomen en voor ik het dan zelf in de gaten heb, ben ik ergens beland waar ik eigenlijk helemaal niet wil zijn, of stiekem misschien toch wel moet zijn.

Zo zou ik me nu dan ook levendig kunnen voorstellen dat je mogelijkerwijs denkt, maar hier snap ik helemaal niets meer van... dat snap ik dan in ieder geval ook.10 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Kruip maar lekker in een luie stoel, misschien wel buiten in het zonnetje en laat alle gedoe maar gedoe.
Daar is het vandaag vast een hele mooie dag voor en daarbij ook nog goed voor de volle neus.

Fijne zondag meis.

Helena zei

Je hebt maar zo kans dat ik dat eens lekker doe Marjolijn :-). Jij ook een fijne zondag xx

Patty zei

Het hangt misschien dan wel in de lucht, want zeer herkenbare week ;-)
Een hoofd vol met slijmie...Hopelijk lost het snel op en kan je de komende week weer helder beginnen. Dikke knuf!

Helena zei

O jee Patty jij ook al :-) Beterschap... op naar een betere week.

Patty zei

Oh nee! Heb zelf geen slijmie-hoofd gelukkig...was meer bedoeld als alternatief voor snot haha. Echter deel ik wel je gevoel over afgelopen week; dus in dat opzicht hoop ik wel op een heldere week zonder al teveel gedoe ;-)

Wanda zei

Soms moet je het ook gewoon niet willen snappen, best lastig hoor maar sommige dingen of mensen zijn gewoon niet te bevatten...

Merel zei

Soms is snappen moeilijk
Veel beterschap

Mirjam Kakelbont zei

Ik herken me in je schrijven. Sommige dagen lijken vanzelf om te gaan, anderen moet je bijna duwen... Neem de tijd voor jezelf.
Vroeger toen ik nog kon hardlopen, merkte ik 's ochtends aan mijn hartslag of-ie zoals gebruikelijk 61 was. Was-ie ineens 84 of zo, dan wist ik zeker dat ik in de loop van de dag verkouden zou worden. Heus!
lieve groet en beterschap

Mrs. T. zei

Volgens mij hebben we er allemaal op de een of andere manier last van. Er gebeurt ook zoveel. Op kleine en op grote schaal.

Yvette zei

De ballen....als ik het niet snap denk ik vaak de ballen en stel me voor dat ik in de ballenbak bij Ikea mag

Liefsssss

Ik moet uitvogelen hoe het allemaal zit met blogger want ook daar snap ik de ballen van