maandag 6 april 2015

VoorbijHet is alweer voorbij, Pasen 2015.
En zal ik je eens wat vertellen? Ik vind het helemaal niet erg.

Het was een beetje vreemde Pasen, deze Pasen, om meer dan één reden. Ik ga er ook niet over uitweiden, want ach, wat geweest is, is geweest. Misschien was ikzelf dit jaar ook wel niet zo in de paasstemming. Zou kunnen. Alles ging en voelde ook gewoon een beetje anders dan anders.

Er waren in ieder geval deze keer geen versierde paastakken in huis. Ook de Passion heb ik donderdagavond niet gezien en zelfs de paaseitjes hebben we vrijdag pas laat in huis gehaald, omdat ik op Goede Vrijdag gewoon moest werken.   

Afijn, we hebben het weer gehad, zullen we maar zeggen. Intussen zijn bijna alle restjes weg, die ons nog herinneren aan deze toch wel 'andere Pasen dan anders'. De logeerbedden staan weer klaar om opgemaakt te worden voor de volgende logees. Alle (af)was is weer schoon, droog en (bijna) opgeruimd en de restanten paaslekkernijen hebben we vanmiddag heel relaxt, na ook nog even heel knus, saampjes de voortuin onder handen te hebben genomen, in een heerlijk zonnetje, met een heerlijk drankje erbij verorberd... Hoe simpel gezellig en lekker kan dan toch zo'n tweede paasdag zijn!

En weet je, buiten het feit dat het dan misschien een beetje een ongewone Pasen was, met verwondering, door oud en jong, hebben we ook enorm genoten. Er was weer meer dan voldoende om wel blij van te worden; al die smakelijke versnaperingen, de chocolade paashazen en -kippen die door mijn lief op de mooie brunchtafel waren gezet, een leuke zondagmiddagwandeling in de buurt, een potje dart met de bijna 17-jarige bonuspuber, uiteraard pas nadat vriendinnetje haar reis had voortgezet naar haar eigen familie, en ik heb weer een lieveheersbeestje gezien vandaag...

En hé, laten we bovendien het prachtige weer niet vergeten; wat een cadeautje was dat! Daar krijgt een mens toch energie van, al ben je nog zo moe!
Blijmakers #14


5 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Ja meis, het is weer voorbij.
Over naar de orde van de dag.
Fijn dat je genoten hebt.

Merel zei

Ondanks dat het anders was waren er gelukkig de geniet momentjes .., de kleine dingetjes

Patty zei

En het wordt alleen nog maar mooier weer, hoera! Fijne rest van week, knuf

Gwennie zei

Ik herken het gevoel... Dit jaar hadden wij ook maar een gekke Paas... Maakt niet uit. Dagen gaan toch wel voorbij... *kus*

klaproos zei

heerlijk onze pasen was ook anders dan anders, maar ja, soms gaat dat zo,
fijn dat je zo lekker geniet,
en alles als cadeautje ziet:-)

lieve groet,