donderdag 22 augustus 2013

verandering der...


'Heen is de dag - de nacht nog niet geboren,

En langs de bergen wademt avond-dauw –

De vogel laat een laatst geneurie horen,

In roerloze aandacht luistert de landouw...'

Jacques Perk (1859 - 1881)/Dorpsvesper

Gisterenavond nog even op de fiets; een 'rondje dorp', maar dan net even anders langer.
Al pratend over van alles en nog wat, bijna thuis, ben ik me er ineens van bewust dat de lucht kouder aanvoelt, en als vanzelf draait mijn hoofd naar rechts. Mijn mond valt nog net niet open, maar wat ik zie, blijft zo mooi om te zien.

We stappen af langs de kant van de weg en vragen ons tegelijkertijd af of we er een foto kunnen maken. Of eigenlijk meer, of de foto zou lukken.

Prachtig 'wademt avonddauw' lijkt te dansen over het weiland. Er achter staat het maisveld fier omhoog. Het is werkelijk een oogstrelend schouwspel.
Ik ril even, het wordt echt fris, en denk aan zwoele zomeravonden. We hebben er toch mooi een aantal van gehad deze zomer. En ik wil nog zo graag dat er nog een paar komen.

Maar het seizoen verandert. Ik zie het aan de planten en de bloemen. Ik kan het bijna ruiken als we 's avonds nog een rondje fietsen na het eten.
Net zoals overigens de geuren uit de enige bakkerij, net buiten het dorp, waar we uitkomen als we langs de hockeyvelden rijden. Kijkend naar een groepje sporters in een grasveld, verliefde stelletjes hand in hand die de hond uitlaten, een zwanenpaar met hun jongen in het water, stalletjes aan de kant van de weg met zonnebloemen of bakjes blauwe bessen voor een euro...

Het seizoen mag dan veranderen, alleen hoop ik dat de rest nog even blijft zoals het is.

7 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Helemaal mee eens meis...!!
Alleen de naam hoeft maar te veranderen, niets meer.
Ja, als dat eens zou kunnen...

klaproos zei

en dat doet het vast ook:-)
we krijgen immers vast nog wel een indian summer:-
nog heerlijk warme dagen:-)

let maar op
xxx

merel zei

heel stilletjes op kousenvoeten trekt de herfst zijn mooiste jasje aan - gelukkig ziet de herfst ons graag en staat ons vast en zeker nog een mooi nazomertje te wachten.

Helena zei

Gelukkig hebben we het niet voor het zeggen Marjolijn en mogen we gewoon meebewegen :-)
Gaan we voor Klapper!
én gelukkig ook 1 van mijn favoriete seizoenen Merel :-)

Wanda zei

Wat mooi verwoord! En ja, je merkt het inderdaad aan alles dat de zomer plaats gaat maken voor de herfst. Ik hoop alleen wel op een 'zonnige' herfst zodat we ook dan gewoon lekker naar buiten kunnen en kunnen genieten van al het moois dat de natuur dan brengt.

Anoniem zei

Ik zag vorige week al een eikeltje op de grond liggen en schrok 'nee, niet nu al!' Een vriendin van mij heeft de eerst ganzevlucht al richting zuiden zien vertrekken!
Nog maar extra extra genieten van de mooie dagen dus ;-)
Groetjes, Patty

Helena zei

Dank je wel Wanda :-) en we gaan gewoon voor een heel mooi najaar!
Doen we zeker Patty!