donderdag 18 april 2013

chaos

Mijn vingers ratelen als vanzelf over het toetsenbord. 
'Blind typen' is nu eenmaal nooit echt een probleem geweest. Alsof deze informatie er toe doet.

En terwijl ik een mail beantwoord van een vriendin, commentaar geef op een berichtje via facebook, realiseer ik me dat ik eigenlijk al een uur aan het schrijven had moeten zijn.

'En dat doe je toch' hoor ik je denken. Ja dat klopt. Letters vormen woorden, woorden vormen dit blog. Maar eigenlijk was dat nou net niet de bedoeling. 
Eigenlijk moet ik huiswerk maken; een (vakantie)verhaal inleveren, waarvan ik dacht: 'owh leuk, dat doe ik wel even....'. 
Drie weken later ben ik nog steeds op de helft. 

Inmiddels zorgt 'mijn meneer' zorgt voor achtergrondmuziek via ipod op de tv en ik mijmer als vanzelf mee. Lekker, relaxed ook wel. 

Er staat natuurlijk ook geen straf op. 'Te laat' inleveren behoort zelf niet eens tot de mogelijkheden. En toch voelt het als 'niet lekker', een afspraak niet nakomen, niet over de brug komen. Het maakt in ieder geval dat ik me ongemakkelijk voel; maf.

Maar, zoals ik gisteren al aangaf: er is 'gewoon een beetje chaos'.....
Het gevoel dat ik 'moet'. Veel ook, en zo.
Mijn concentratie hapert, mijn geheugen laat me regelmatig in de steek, om van enige geen creativiteit maar niet te spreken. Mijn gedachten fladderen alle kanten op, en niet zo'n klein beetje ook.

Nou ben ik natuurlijk niet voor zo heel snel uit het veld geslagen, struin ook ik nog wel eens het ww-web rond, en kwam ik uit bij: 'Wat kun je doen bij chaos in je hoofd....'

Stap 1

Als jij het gevoel hebt dat je chaos in je hoofd hebt, ga dan eens zitten. Zorg voor een rustige omgeving en neem pen en papier. Teken onderaan in het midden je hoofd of een cirkel met je eigen naam. Laat voor een moment al de gedachtes, ideeën, zorgen, problemen in je opkomen.
Stap 2
Teken op het papier een lijn vanaf je hoofd (of de cirkel met je naam erin) en schrijf een voor een al de gedachtes, ideeën, zorgen, niet te vergeten zaken en problemen op. Misschien heb jij wel heel veel incomplete puzzels in je hoofd of voorvallen, gesprekken, afspraken of allerlei moeten. Schrijf of teken ze dan een voor een. Net zolang totdat je hoofd zo leeg mogelijk is. Is het vel te klein? Pak er dan nog een bij en eventueel nog een. Zo vol kan je hoofd zitten.

Tja, ik geloof dat ik er wel een beetje klaar mee ben en ga jullie er in ieder geval verder niet mee lastig ga vallen :-).

Volgens mij is er darten op tv, hoor ik net dat 'mijn meneer' mij gaat verrassen met zijn kookkunst dit weekend (:-)), neem ik nog een slokje koele rosé en denk dan maar: Morgen weer een nieuwe dag, met nieuwe kansen en mogelijkheden (en bijna weekend :-)....

6 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Zo is het vandaag weer een nieuwe dag.
En je kunt na een nachtje slaap vast weer fris en fruitig aan de slag.
Op naar een mooi weekend.

merel zei

misschien wel een goede tip van jou om ook eens uit te proberen als er chaos in mijn hoofd is ... moet wel zeggen dat ik dan ook dikwijls tot rust kom als ik lettertjes aaneen rijg tot woordjes ....

Yvette zei

zo zo herkenbaar!
fijn dat jij mijn droom begrijpt!

Wanda zei

Bij mij wil een lekkere lange wandeling nog weleens helpen om het koppie weer leeg te krijgen...

Unknown zei

Bekend woord hoor en ook gevoel..
Soms helpt even lekker de tuin in lopen of op de fiets stappen en soms is een patatje alles wat je nodig hebt.. ZO heeft iedereen denk ik wel eens van de momenten dat het net even niet gaat zoals we willen. Laten gebeuren ..zeg ik.. :-)

Patty zei

Inderdaad zo herkenbaar...het ingevoegd plaatje, zo grappig! Ik grijp dan niet naar een koekje, maar naar een chipsje hihi
En dan daarna 'zeuren' dat die vijf kilo er niet af wilt. Ai. Hahaha