zondag 28 juli 2013

Blijmakertjes #10

Een heerlijk dagje gisteren. Op tijd wakker, wekelijkse mail sturen, blog bijwerken en natuurlijk een fotootje voor dag drie (intussen dag vier) van mijn 365-dagen-gewone, bijzonder dagelijkse dingen-project uitzoeken, en daarna de rest van de familie wakker maken, want 'bonus-puber' is gelukkig ook weer 'indahouse' :-).

...en dan druk ik weer eens met mijn elegante lompe vingers op een knopje en zijn ineens al mijn blijmakertjes weg, die ik gedurende week al had verzameld ...
Niet dat dat héél erg is, maar het is niet de eerste keer dat het gebeurt, en ik weet nog steeds niet wáár ik dan op druk... soort van beetje het frustrerend.

Afijn, ik ga dus maar gewoon verder waar ik gebleven was... het was dus gewoon een lekker dagje gisteren!
Met één oog buienradar in de gaten houdend, waren we op tijd bij onze visboer om dagverse mosselen te scoren. Daarna stond een bezoekje bij de handyman in de stad op het programma mét daaraan gekoppeld natuurlijk een bezoekje aan ons favoriete terrasje met onze favoriete koffie :-).

Genietend van het uitzicht ('bonus-puber die frambozen ging scoren bij de groenteboer én de donkere wolken die in rap tempo van rechts aan kwamen waaien) leek het ons toch verstandig om niet al te lang te blijven plakken op de markt....En wat is het dan geweldig als alles 'op rolletjes loopt', vanaf het 'ik ga even naar het toilet en gelijk afrekenen-moment', tot aan 'nog even een foto nemen van de lucht en dan toch precies op tijd, net vóór de regenbui in de parkeergarage zijn-moment' ... Love it!

Onderweg naar huis werd het wat 'minder' knus, met op sommige stukken gewoon geen zicht vanwege heul veul water dat in een belachelijk tempo naar beneden kwam zetten. Maar met mijn lief achter het stuur en zijn 'ik-blijf-altijd-rustig-houding' waren we binnen de kortste keren weer veilig thuis ... en wat is een carport dan een 'cadeautje' (en paraplu's in de auto voor het stukje van de carport naar de achterdeur :-).

Na tweeën trok de hemel weer open en konden we met de familie, die intussen ook gearriveerd was, lekker harinkje happen, de rest van de boodschappen scoren en weer eens ouderwets gezellig een drankje drinken op het terras.... om 's avonds te genieten van de mosselen en een echte zwoele zomeravond.

... en ik moet eerlijk bekennen dat ik heb niets, maar ook helemaal niets heb meegekregen van het noodweer vannacht (eindelijk weer eens echt goed geslapen :-))

Weer genoeg dus om

deze zondag weer even terug te blikken naar hoogtepunten van de afgelopen week. Goed om even stil staan bij de fijne dingen in het leven! Lees hier mijn eerdere blijmakertjes
 • zondagochtend koffie in de ochtendzon in je tuin
 • gezellig verjaardagsfeestje van een lief familielid
 • niet fietsen naar het werk (vanwege de warmte) maar dan wel weer drie keer sporten
 • lekker en leuk gewerkt de hele week
 • een verrassende lekkere witte kool salade met kalkoenfilet op tafel toveren
 • verrassingsbezoekje bij een 'oude bekende', gewoon omdat het kan
 • een 8,5 gekregen van een 'nieuwe juf' met goede feedback
 • 'bonus-puber' die weer veilig terug is na een heerlijke vakantie in Griekenland en een lang weekend blijft
 • verrast worden met Griekse noga (voor mijn lief) en een originele Griekse kalender uit Zakynthos
 • relaxte zaterdag met haring, drankje, terrasje én ...
 • de eerste verse mosselen van het seizoen eten in de tuin met de familie
 • door het noodweer heen slapen
 • natuurlijk, zoals gebruikelijk, de lekkerste cappuccino thuis krijgen van je lief
 • een heerlijke (koele) zondagochtend, blauwe lucht, met hier en daar een witte wolk; belooft gewoon weer een mooie dag te worden, zonder 'moeten' maar met heel veel 'mogen...' :-)


8 opmerkingen:

Unknown zei

Fijn weekend gewenst en dank je wel..-:)

Helena zei

Jij ook! en geen dank :-)

Marjolijn. zei

Ook al had je eerst op het verkeerde knopje gedrukt, heb je er toch weer een mooi log van gemaakt..!!
Weer veel gebeurd in een week.
Hopelijk heb je vandaag van de rust genoten..!!

Helena zei

Ik heb zeker genoten Marjolijn; 2 uur heerlijk gewandeld in een prachtig bos ergens bij Epe ;-)

klaproos zei

weinig moeten, dat spreekt me erg aan:-)
ik moet ook niks, zodra dat woord om de hoek komt voel
ik weerstand:-)

xxx

Helena zei

... heel herkenbaar Dien :-)

Wanda zei

Vooral dat niks moeten lijkt me zalig! Ik heb namelijk het idee dat ik op het moment van alles moet, vooral op werkgebied... Nou ja, nog 3 weken dan is het gros weer terug en komt er hopelijk weer wat meer structuur!

Helena zei

Sommigen dingen ontkomen we nu eenmaal niet aan Wanda...maar zelfs dat draai ik om :-)... als ik er last van heb (want ook ik heb uiteraard van die dagen haha)