woensdag 3 september 2014

De geest...

Schreef ik een paar dagen geleden nog een blog voor de OR over 'de geest in de fles en uit de fles', en zo. Kreeg ik toch vandaag ineens zelf 'de geest'... en dat is echt geen sprookje. 

Nu overkomt me dat niet zo heel vaak, dus ja, dan maar wel aan toegeven, dacht ik zo.

Eigenlijk was ik van plan om het nog een paar weken uit te stellen. Als soort van 'punt maken', al is het nog zo'n kleintje. Tenslotte bepalen we zelf wanneer en of we iets doen aan onkruid, vieze ramen en 'zaadlaters' in de voortuin... en zo :-).

Echter, als het dan dít weer is en je het gevoel hebt dat je toch -ondanks de hoofdpijn waar je mee wakker werd-, aardig wat energie hebt, dan heb je maar zo kans dat ook thuis ineens die geest uit de fles plopt... en dan zijn de mogelijkheden ongekend (als je de sprookjes mag geloven).

Ach, één ding weet ik zeker, ik ben in ieder geval blij met het resultaat. Wat even buiten ramen lappen, stofnesten verwijderen, oprijlaan onkruid vrij maken en hier en daar ook wat groene aanslag van kozijnen en gevelbekleding verwijderen al niet teweeg kan brengen.

Nu ben ik natuurlijk stiekem toch ook enigszins benieuwd of het 'ze' opvalt, onze (best lieve) buurtjes. Of dat het 'hinten' misschien wel iets is wat er gewoon bijhoort. Wie zal het zeggen. Alles is immers mogelijk!

In z'n geheel niet boeiend overigens, ik weet het. Net zo min boeiend als het feit dat ik het, na deze spontane, actieve exercitie, voor de rest van de dag natuurlijk moest 'bezuren'. Maar ja, dat is nu eenmaal ook iets wat tot de mogelijkheden behoort, als de geest eruit is. Gelukkig gaat zuur en zon best samen!

Afijn, alles is winst, nietwaar! Helemaal als je dan ook nog de brievenbus hoort klapperen (van je net van spinnenwebben ontdane voordeur) en je dit meer dan lieve kaartje op je deurmat vindt...

Heel bijzonder! Maar ja, het leven is ook bijzonder, of je nu de geest hebt (in de fles of uit de fles) of niet, er kan van alles gebeuren. En hé, 'als het niet gebeurt, is het ook goed, dan heeft het blijkbaar zo moeten zijn' (zo las ik vandaag ergens), duszzz...8 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Toch ook fijn als je af en toe de geest krijgt en dat je er van kunt profiteren.
Het was er natuurlijk ook een heerlijk dagje voor.
En voor vandaag nog zo'n mooie dag, hopelijk zonder ongemakken na gisteren...!!

klaproos zei

als j e hoofdpijn hebt en j gaat naar buiten om het even wat dan ook te doen gaat het snel weer weg,
herlijk,

geniet maar van wat je kan en laat de geest maar schuiven:-)

xxx

Patty zei

Fijn zo'n vriendin :-)
Herkenbaar zo'n aanval van energie en dan weer kaputti zijn. Ook van die buurtjes trouwens. Mijn opa zei altijd 'als het je stoort, daar staat de stofzuiger en daar de poetsmiddelen' haha Uiteraard heb ik dat van die wijze man overgenomen hihi
Alvast fijn weekend! Knuf

Helena zei

Ik houd ervan Marjolijn... die geest (en die ongemakken zijn we inmiddels redelijk aan gewend :-))
Die schuift lekker door Dien x
Zo leef ik ook hoor Patty en dat bevalt uitstekend :-)

Introverte Mama zei

Geestig blogje hoor :) Ik vind het een knap geschreven blog!

Gwennie zei

Zo zie je maar, je hoeft echt niet bang te zijn voor geesten! :-)

Merel zei

Zo zo laat de geesten maar komen

Wanda zei

Af en toe de geest uit de fles laten springen, is natuurlijk nooit verkeerd!