zondag 17 maart 2013

niets doen

Ik weet het zeker, ik doe iets verkeerd, maar wat?

Misschien moet ik maar eens beginnen, met leren 'omdenken', of in ieder geval anders iets wat daar op lijkt.

Was ik vandaag toch echt ongekend gemotiveerd om 'niets te doen', loop ik vervolgens gewoon de hele dag de sloffen onder m'n kont vandaan.
Volgens mij was dat niet helemaal het plan op deze zondag, althans, niet in mijn hoofd.

Maar ja, een dag loopt nu eenmaal zoals ze loopt, de klok tikte rustig richting zes uur, etenstijd, de heren Linneweever stonden gezellig een potje te darten en hadden het geluk dat ik vanochtend al voor het ontbijt met stoofvlees en rodekool in mijn handen stond. Ik had dus wel degelijk het gevoel dat het uiteindelijk allemaal wel goed zou komen.

Ondanks dat ik, zoals jullie hebben kunnen lezen, soms het gevoel heb zo hier een daar regelmatig onder invloed te staan van vele 'unieke exemplaren' die mij zo nu en dan omringen - overigens geheel niet beledigend bedoeld -, gebeurt er natuurlijk nog veel meer in Huize HenS.
Maar, buiten het feit om dat ik dus vandaag een ongehoorde, serieuze motivatie had om om 'niets te doen', had ik ineens wel heel erg zin om te gaan fietsen vanochtend.

Al struinend op het web, op zoek naar de meest geweldige lente-plaatjes, om toch een soort van in de stemming te komen, zag ik mijzelf fietsend langs de kanalen en weilanden met alle schaapjes en lammetjes....

Maar, helaas, ook hier bestaat het leven meestal uit keuzes maken. En hoe zeer ik ook mijn best deed en hoe hard ik ook prakkiseerde, het 'verjaardags-koffie-met-gebak-afspraakje' met mijn sportmaatje heeft uiteindelijk toch gewonnen en was dan ook bere gezellig. 

Het lentegevoel-fietstochtje moet dus nog maar even een weekje wachten.

Hoewel, als ik er goed over nadenk, misschien zelfs nog wel iets langer.
Ook het volgend weekend zit alweer vol met overigens allerhande leuke, gezellige en te gekke afspraken. En de week daarna start ons project 'Van-wild-beplante-met-te-grote-vijver-achtertuin naar strakke-met-sierbestrating-en-onderhoudsvriendelijke-borders-en-65m2-meer-zitruimte-achtertuin.

Heb ik in ieder geval geen probleem=nieuwe mogelijkheid mee.

Ach we zien het wel weer wat er allemaal op ons afkomt.
In ieder is vandaag de vuile was weer gewassen en (niet gestreken), liggen de handdoeken weer schoon en opgevouwen waar ze horen, is het bed weer lekker fris, zo ook alle toiletten (het zijn er maar twee hoor), de kattenbak gereinigd en weer voorzien van nieuwe, vooral droge korrels, tussendoor nog even een gezonde soep gemaakt, het huis weer ontdaan van alles wat Miss Mies zo nu en dan achter haar gat laat vallen, en heb ik eindelijk de juiste inlogcodes voor mijn studieplaza gekregen, zodat ik mijn eerste echte les 'Korte Verhalen Schrijven' kon inleveren.

Volgens mij is deze 'ik-ben-niet-lui-maar-zeer-gemotiveerd-om-niets-te-doen-dag behoorlijk geslaagd, als je dus een beetje goed bent in (om van een probleem een feit te maken, van ja-maar (het is niet wat het zou moeten zijn en dat is een probleem), naar ja-en (het is, wat het is) te gaan, daarna te kijken welke nieuwe mogelijkheden er ontstaan door de feiten volledig te accepteren, dus volledig 'ja' te zeggen tegen de realiteit..... of in het kort dus.....) 'Omdenken'!

Kind kan de was doen, maar ja, die had ik al gedaan....

Maak er een mooie week allemaal en niet vergeten:

6 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Lekker niets doen zei je toch hé....
Met al die bezigheden kun je bijna een hele week mee vullen.
Heerlijk dat het weer allemaal klaar is.
Mooie week meis.

merel zei

bij mij ook gisteren vuile was gedaan, de strijk daar ik ga vandaag aan beginnen
een beetje lekker niets doen of toch niet zo heel veel op een zondag dat moet kunnen hé

Unknown zei

Wellicht is niets doen wel je hoofd opruimen terwijl je lekker de sloffen uit je lijf loopt.. ??!!
Scheelt hoofdpijn..:-)

Wanda zei

Toch een behoorlijk druk dagje als je niks wil doen!

veerle zei

Voortaan ben ik nooit nog lui, maar geniet van mijn ik-heb-lekker-zin-om-niets-te-doen-dagjes.

Mus zei

Je hebt wel een heel mooi lente-fiets plaatjes uitgekozen! Gisteren had ik ook zo'n dagje maar uiteindelijk heb ik zelfs de douche geschrobt.