zondag 24 maart 2013

Bijzonder

Ik werd vandaag, net als eigenlijk altijd, nou oké, misschien een uurtje later, maar dat kwam door gisteren, op tijd wakker met het nieuws dat vandaag maar zo eens een hele bijzondere dag zou kunnen worden.

Toen ik verder las (leve nu.nl op je mobiel) en de werkelijke reden zag van dit geweldige, spannende nieuws, had ik in ieder de neiging om weer heel diep onder mijn dekbed te kruipen. 

Eigenlijk zijn natuurlijk alle dagen bijzonder, laten we eerlijk zijn. Want ook gisteren was gewoon een hele bijzondere dag. Alleen juist vandaag hadden we in Nederland dus een regelrecht record kunnen breken. De vraag blijft wel of we daar daadwerkelijk ook op zaten te wachten met z'n allen. Ik persoonlijk nl. niet zo, maar dat misschien even terzijde.

Inmiddels is dus bekend dat ook vandaag een gewone bijzondere dag is en niet de record-verbrekende 24 maart in het jaar 2013.
Voor iedereen die daar toch een soort van op had gehoopt; helaas is deze 24 maart niet de koudste ooit gemeten (bron nu.nl). Voor meer details kijk op 'Koud of toch niet'  

Onnodig te vermelden dat het natuurlijk gewoon nog steeds uitzonderlijk, laten we maar gewoon zeggen 'belachelijk' koud is voor de tijd van het jaar. 

Op facebook zie inmiddels foto's van (inmiddels gefrustreerde) vrienden verschijnen die een gezellige bbq tonen van vorig jaar of zonnend in bikini in de hangmat :-), terwijl ik, als ik naar buiten kijk, buurtgenoten dieper dan diep in hun jassen gebogen zie lopen, onder het mom van 'maar we moeten toch even naar buiten op zondag, in het kader van 'kijk ons eens gezond doen....' of zo.
Onnodig ook hier te vermelden dat ik precies hetzelfde dacht en zei vanochtend en de blik die ik toen kreeg van meneer Linneweever maar niet eens zal proberen te omschrijven haha.

Nee, dan kan ik het maar beter hebben over gisteren, als ik het dan toch heb over 'VAeB'.

Het is dat we onze design outfits thuis had gelaten dit keer, maar het voelde alsof we naar een sjieke première gingen. Het is dan ook niet iedere dag dat je door auto met chauffeur letterlijk voor de deur en op de rode loper van Carré wordt afgezet (met dank aan de gezellige met A'dam's accent babbelende buurman van onze vrienden:-)). Absoluut voor herhaling vatbaar, zou ik zo zeggen en gewoonweg bijzonder!


Trouwens, een hele leuke personeelsvereniging, die van meneer Linneweever. Uitjes als dit zijn altijd goed verzorgd en we hebben met z'n viertjes dan ook weer een hele gezellig avond gehad met een avondje Ashton Brothersincl. hapje&drankje zowel uiteraard voor als na de voorstelling. En als je dan, als in de zaal de lichten weer aangaan, tot de ontdekking komt dat de hele voorstelling een oude vriend van je lief met z'n gezin op de rij voor je zat, maakt dat de avond weer compleet en bijzonder geslaagd. Zeker als je daarna met zijn vriendin -die je nog nooit ontmoet hebt- gewoon een hartstikke leuk en spontaan gesprekje staat te voeren en de belofte krijgt dat ze bij het eerstvolgende tuinfeestje hun best doen er wel bij te zijn. Gewoon weer heel bijzonder.

Natuurlijk was het daarna tijd voor een echt afzakkertje en was het bezoekje aan eetcafé De BlauwBrug (bekend bij intimi) ook in z'n geheel niet ongezellig.

De volgende (eet-/sjoel-/eet-/dart-/eet-/theater-/eet-/muziek-/eet-)afspraak staat overigens alweer in de steigers en zal dit keer worden voorbereid door 'mijn meneer', zo ergens eind april/begin mei. We wachten met gepaste spanning af maar verheugen ons wel degelijk, nu al.

En, nog steeds in het kader van 'VAeB' zou ik uiteraard de afgelopen week nog kunnen gaan beschrijven:

- hoe leuk ik bijv. de laatste sessie van 'De Kunst van het Oneens zijn; geweldloze communicatie...' heb ervaren (of het werkt, zal ik over een tijdje wel horen van m'n collega's :-))

- dat ik met mijn sportmaatje 3 x i.p.v. 2 x p/week heb gesport om moverende B-B-B-redenen, de dames onder ons wel bekend, waar ik hier niet verder op in zal gaan, maar wel met de mededeling dat we dit nog 3 weken vol gaan houden, met hopelijk iets minder koud weer, want maandag op fiets konden we het poolijs bijna ruiken (volgens mijn sportmaatje althans)

- ik inmiddels mijn 1e paar 'orthoklompjes' heb laten goedkeuren, en mijn 2e paar 'orthoklompjes' (ander modelletje, ander kleurtje ook ... en zo), zijn besteld en over 9 weken zullen worden afgeleverd

- dat de tuinman zaterdag de tegels al heeft verwijderd en dinsdag dus echt ons 65m2-meer-zitruimte-bestraat-en-wel-achtertuin project van start gaat

- we inmiddels alle twee niet helemaal topfit zijn en niet onze buik maar onze neus vol hebben zitten met iets wat ik ook hier niet nader zal omschrijven en we straks na het eten waarschijnlijk met z'n tweetjes boven een bak dampende dampo gaan hangen....

En o ja, laat ik ook onze miss M. niet vergeten; uitermate relaxed, liggende op haar 'troon', vermaakt ze zich uitstekend. 
Inmiddels helemaal gewend aan ook onze rituelen, is ze niet meer weg te denken uit Huize HenS en we hopen dat nog lang zo zal blijven.

En zo zou ik nog wel even een tijdje door kunnen gaan, want net als de humor, liggen ook hier de bijzondere momenten gewoon 'op straat', als we ze maar willen zien (en ware het niet dat ik gewoon weer een bijzondere maaltijd op tafel moet gaan toveren....)


Maak er een mooie, bijzondere week van, iedere dag!

5 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Heerlijk zo'n weekend met van alles wat.
Zeker zo'n gezellige avond uit.
Dat laadt de accu weer goed op.

Goede start van de nieuwe week..!

klaproos zei

miss M heeft de beste plaats uitgezocht, en heeft de beste bediening die er is:-)
geweldig wat een variatie:-)

heb het goed en knap snel op ,
xxx

merel zei

het was dan hier bij ons toch wel 60 jaar geleden dat het nog eens zo koud was op 24 maart

Mus zei

Gezellig blogje met een beetje humor d'r in! Die spreuk is echt mooi onderaan je posting!

veerle zei

Hoe koud het toen was, weet ik niet, maar op 24-3-1969 lag er wel, net als dit jaar (toch bij ons) sneeuw. Toen is mijn broer geboren.