zondag 16 april 2017

Anders dan anders...

Het is Pasen. Misschien vreemd, maar het voelt niet zo. Het is anders. Of misschien ook wel niet hoor, was het vorig jaar ook al zo. Toen keek ik echter wel naar de Passion; het spektakel was tenslotte bij ons om de hoek. Dit jaar keek ik niet, deed ik wel een poging, maar viel als een blok in slaap. Tja...Ik mis ook de klanken van Jesus Christ Superstar en Bach's Matthäus-Passion in huis, waarvan deze uitvoering van Erbarme dich de mooiste is, althans volgens radio4-luisteraars; oordeel vooral zelf!

Ik weet ook niet zo goed waar het aan ligt. Of mogelijk toch, maar wil ik er gewoon niet zo bij stilstaan. In ieder geval denk ik dat in vergelijking met vorig jaar het leven en de wereld niet sneller of anders dan anders veranderde. Dat dan net weer niet.

Aldus geen echt paasgevoel hier, als dat al bestaat. Naja, natuurlijk bestaat dat wel, helemaal als je kleine kinderen hebt; eieren schilderen, verstoppen, zoeken... zou dat het zijn haha? Het bonuskind is immers intussen 19, vermaakt zich op dit ogenblik uitstekend in Marokko; studiereis. Appte trots dat hij 'in een gat moet poepen' en 'ja ja, ik kan het al goed hoor...'. Dingen doen die je nog nooit hebt gedaan; hoe te gek is dat.

Ik deed het vrijdag ook, de dingen net even anders dan anders, samen met mijn lieve collega's van het allereerste uur. Door een mooie teamontwikkeldag met als thema: 'Door de ogen van het paard ontmoet je de kracht van je team', zag ik dat bevestigd wat ik al wist; klaar voor de toekomst, met vertrouwen in de kracht en de talenten van een ieder. Trots op wie we zijn en wat we doen, keken we onszelf en ons team in de ogen en gingen we van een 'eindpunt naar een prachtig gezamenlijk startpunt'! Ik nodig overigens alle sceptici onder ons van harte uit om het zelf eens te ervaren; het was/is uniek en bijzonder. Met dank aan Kim van 2B Unique was het meer dan geweldig te zien en te ervaren dat je door kwetsbaarheid juist zichtbaar en krachtig bent! 

Eigenlijk dus wel een heel mooi begin van het paasweekend, bedenk ik me nu. En dan toch ook maar een van mijn lievelingsnummers aanhalen, wellicht heel toepasselijk voor dit moment én dit keer 'toevallig' ook uitgevoerd in 'De Passion', zag ik later... 


Heb het leven lief als de stormwind gromt en als de lente komt
en verberg je niet als de regen valt en als de donder knalt
Zing het hoogste lied, vlieg in vogelvlucht door de blauwe lucht
Heb het leven lief en wees niet bang...

En weet je, ik durf te wedden, dat als mij lief zo wakker is, ik de Paasbrunch sta te bereiden in de keuken, de klanken van zowel Andrew Lloyd Webber's Jesus Christ Superstar als Bach onze woonkamer vullen. Misschien dan dus toch niet zo heel anders dan anders, hoewel ik net ook hoor dat deze Pasen misschien wel kouder is dan de laatste Kerst; Ach ja, het verschil moet ergens in zitten...'Zeg het me, en ik zal het vergeten.
Toon het me, en ik zal het onthouden,
maar laat het me ervaren 
en ik zal het blijvend meedragen.'
Confusius over ervaringsgericht leren
17 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Ja, het was koud en nat vandaag, maar hoe dan ook een super dagje geworden.
Mijn broer heeft genoten van het hapje en drankje onderweg en vooral van alle kilometers die we gedraaid hebben, met het kacheltje een beetje aan.... :-)
Fijne avond meis en op naar nog een fijne 2e paas...!!

Helena zei

Fijn om te lezen dat jullie genoten hebben Marjolijn...en de 2e maar lekker uitrusten xx

Mrs. T. zei

Bijzonder dat met die paarden lijkt me.
Ik vond The Passion erg mooi weer.

Helena zei

Heel bijzonder mrs.T. Een aanrader 😉

Patty zei

Zou ook maar een saaie boel worden, als het elk jaar hetzelfde zou zijn toch? Had je misschien wel deze mooie ervaring moeten missen ;-)
Nog even een paar uurtjes genieten van een vrije dag en dan op naar een nieuwe werkweek en als ik het zo lees, is dat een fijn vooruitzicht met zo'n team.
Dikke knuffel, XxX

Helena zei

Dat is het zeker Patty 😊

Liesbethblogt zei

Ben absoluut geen fan van JCS, zette het binnen 5 minuten af. De link die je erbij zette vind ik prachtig. Maar ik luister die muziek niet alleen met Pasen, sterker nog ik begin Pasen net zo smerig commercieel te vinden als kerst en sinterklaas.

Helena zei

Gelukkig hebben we altijd een keuze Liesbeth :-) en maak je voor jezelf uit wat je mooi vindt, waar je kijkt en luistert, van geniet en of je wel of niet ergens aan mee doet :-)

Mirjam Kakelbont zei

Voor het eerst naar The Passion gekeken omdat mijn dochter het graag wilde zien. We vonden het allebei prachtig. Ook mooi dat er twee Friese nummers gezongen werden; dat zal bijzonder geweest zijn voor de bewoners.
Het lijkt me prachtig om met paarden te werken. Dat lukt alleen als je open durft te zijn. Jullie als team hebben veel bereikt. Wees trots op jouw aandeel daarin.
Lieve groet.

merel zei

wij zijn na de paasmis (speciale intenties voor de familie van mijn man) met bijna 20 gaan uit eten. Alleen liep het daar compleet in het honderd hebben we oneindig lang moeten wachten op ons eten.
Maar ja we bekijken het positief, zo zijn we meer met de familie samen geweest

Helena zei

Dank je wel Mirjam.

Helena zei

En zo heeft ieder nadeel zijn voordeel 😉

Erika zei

Wat heb je het weer mooi omschreven!

Helena zei

Dat is lief Erika, dank je wel!

Gwennie zei

Pasen was dit jaar bijzonder bij ons... Gek hè, hoe dat per jaar kan veranderen?

Helena zei

Je staat er nooit zo bij stil...tot het zo is Gwennie xx

Unknown zei

Hi Lieve Helena,

Een prachtig mooi artikel van je! Lees het voor de tweede keer dit jaar ;-)

Het was een eer om jullie te mogen begeleiden bij jullie teamontwikkeldag bij ons,

Mocht iemand meer informatie willen over dit krachtige, no-nonsense, teamontwikkelingsraject, bel ons gerust!

Hartelijke groet,
Kim
06-24420158