woensdag 2 december 2015

Focus

In de war
Ik was het in ieder geval wel, vanochtend, ervan overtuigd dat ik mijn Lief naar zijn werk moest brengen, half 12 weer ophalen en half 1 weer wegbrengen. Lijkt misschien een beetje een 'mijl op zeven', maar er zat logica achter... en we doen hier wel gekkere dingen.


In die overtuiging stapte ik ook vrolijk om 06.15 uur, gedoucht en wel, de slaapkamer weer in om mijn Lief een goede morgen te wensen en zoals ieder ochtend mede te delen dat ik mijn haar ging föhnen.

Lichtelijk geïrriteerd, neus net boven het dekbed, keek hij me aan en zei: 'Maar liefje, waarom nou zo vroeg *diepe zucht*, ik hoef toch pas om 09.00 uur de deur uit'.
Oeps, foutje...

Ach, voordeel is wel dat ik intussen de afwasmachine heb leeg geruimd en weer ingeruimd. Het bed is afgehaald, gewassen en zit in de droger. De administratie is bijgewerkt, zo ook mijn mailen. Het boodschappenlijstje ligt intussen ook klaar, want, al is het geen november (klik hier) meer, ik ga uiteraard gewoon door met dingen doen waar ik blij van word.

Echt, het is zó leuk om te doen; (bewust) geven. En al was het de afgelopen maand echt niet iedere dag in de vorm van een cadeautje. Ook gewoon bewust een keertje extra luisteren naar iemand, iemand voor laten gaan bij het afrekenen, zijn dingen waar ik anderen blij van zag worden. Het is gewoon je focus op het positieve; hoe lekker is dat in deze tijd.

'Wat je aandacht geeft, groeit'.
Die uitspraak schoot me vanochtend  ineens te binnen, toen ik dacht aan een lieve vriendin, die het hartstikke goed doet, in een voor haar behoorlijk moeilijke periode. Ik stuurde haar een plaatje en de tekst: 'Je kent het misschien wel. Je wilt al lang een andere auto en dit keer moet het een rode worden. Wedden dat je ineens overal 'rode auto's' ziet, terwijl die je anders nooit opvallen! Ik zou zeggen, probeer het eens. Focus op iets positiefs, wat je graag wilt en wees nieuwsgierig hoe je dat tegenkomt in de buitenwereld. Kun je het herkennen?'

Even later dacht ik, weet je, ik doe het gewoon zelf ook. Aandacht geven aan het positieve, echt z o  v e e l leuker dan aan het negatieve... want die dingen gebeuren toch wel, zoals ik net weer ondervond door een telefoontje met een boodschap waarvan ik dacht: 'het kan toch niet waar zijn, hoe is het toch mogelijk...'.

Afijn, geen aandacht aan geven dus, ik focus me vanaf nu op het positieve, want, echt waar6 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Heerlijk, vroeg op staan heeft ook zo zijn voordelen... :-)
Fijne lange dag...!!

Wanda zei

Dat gevoel had ik vorige week toen we in Kassel zaten op donderdag en vrijdag... zaterdag was het voor mijn gevoel al maandag, dus een ontzettend lang weekend gehad...

Merel zei

Ik probeer het ook dat positieve alhoewel het momenteel niet gemakkelijk is maak een moeilijke periode door

klaproos zei

wonderlijk hé, maar zo werkt het wel,
geen aandacht meer aan geven,
fijn die uurtjes extra vandaag :-)

wat doet een mens dan veel hé :-)
xxx

Mrs. T. zei

Ik probeer dat ook, maar het is niet altijd even gemakkelijk.

Gwennie zei

Ik ben (wij zijn beiden!) altijd vroege vogels. Zelfs in het weekend. Heerlijk!!