zondag 9 februari 2014

Anti... & #blijmakertjes#38

'Antisnotshot'. Wie kent 'm niet. Eigenlijk had ik die moeten nemen vandaag. In plaats daarvan nam ik -logisch- koffie, maar dan wel weer met melk. Gewone melk vandaag, de amandel was op. Tja, de #zondagse cappuccino van mijn lief is nu eenmaal niet te versmaden. Daarbij kun je gewoon niet alléén maar 'gezond' doen. Althans, dat kan wel, maar dat lukt me gewoon soms niet. Zeker niet op dit soort dagen...

Nu heb ik de hele week gelukkig wel redelijk #gezond gekookt, al zeg ik het zelf... en het was nog lekker ook. Nooit geweten dat je van courgette zulke heerlijke spaghetti kon maken; voor herhaling vatbaar :-).

Maar ja, die antisnotshot. Laat ik nou bijna altijd alles in huis hebben, behalve dus net vandaag niet de verse gember. En om daarvoor nu alleen mijn lief naar de supermarkt te laten gaan... 

En zo togen we vanmiddag dan toch maar voor een kort bezoekje aan een net iets grotere winkelketen met zowel food als non-food :-). Na gisteren een dag #in joggingbroek binnen te hebben vertoefd, was een beetje #frisse lucht dan ook wel weer erg prettig. Enigszins moe van dat bezoekje, én het besef dat je mij daar echt nooit meer ziet op zondagmiddag, was het tijd om te genieten van een paar heerlijke #platte oesters (ook goed tegen verkoudheid -las ik- vanwege het hoge zinkgehalte) en nog wat meer van de #vis-familie-achtige die mijn lief gisteren al had gehaald. E.e.a natuurlijk in combinatie met een koel glaasje #bubbel (die nog in de koelkast stond) én uiteraard de #OWS, de sporters én hun medailles.
En dus kijk ik en geniet ik, en voel overigens met iedereen (ook de niet-sporter, de toeschouwer, de thuisblijver mét mening) mee, maar laat die mening even voor wat het is. Er wordt genoeg over gezegd of wel gezwegen. Al had deze brief *klik* van mij best vertaald en meegenomen mogen worden door onze Mark...

En verder heb ik helaas nog steeds last van een 'adembenemende' verkoudheid, en de rest wat er kennelijk bij hoort, en lijkt mijn hoofd vol met watten te zitten. Gelukkig beneemt het me niet het zicht op meer #mooie momenten deze week; een nieuwe gezonde kleinzoon voor lieve vrienden, een tante waarmee het gelukkig weer beter gaat, een lieve reactie op een mailtje, het inmiddels heerlijk geurende stoofvlees voor morgen, en zo kan ik nog wel even doorgaan, ware het niet lieve mensen dat ik domweg moe ben. In feite ben ik zo moe dat het beter is als ik gewoon ga liggen, hoe 'pietlutterig' dat misschien ook klinkt, het is tenslotte nog niet eens 20.00 uur...

Ach, zoals mijn lieve moeder altijd zei: 'al slaap je niet, dan rust je toch...' en laat ik dat advies maar weer eens opvolgen dan.


Morgen gewoon weer een 'happy' *klik* dag :-)
en op weg naar nog meer
 
#blijmakertjes  *klik hier voor alle voorgaande*.


  
12 opmerkingen:

klaproos zei

inderdaad helena je moeder had gelijk :-)
dat zei de mijne ook:-)

rust maar goed uit hé
xxx

Helena zei

Het ligt iig heerlijk #Klapper :-)

Marjolijn. zei

Goed zo de wijze raad opgevolgd lees ik al.
Dan gaat het vandaag vast weer wat beter.
Goede start van de nieuwe week meis en pas goed op jezelf.

Helena zei

Die 'goede start' bestaat vandaag uit maar eens 'luisteren naar...', thuisblijven en een afspraak gemaakt bij de HA :-); komt helemaal goed dus Marjolijn.

Anoniem zei

En slaap is nog altijd de beste genezing, zeggen we altijd bij ons :-) Vast nog een kuurtje van de huisarts gekregen, dan gaat het idd helemaal goedkomen. Beterschap!

Helena zei

Kuurtje binnen Patty; iets met #bacterie #longen #infectie....zo maar weer even slapen, de wereld de wereld laten, dan komt het vast en zeker goed :-)

merel zei

je hebt het wel goed zitten, hopelijk gaat het vandaag al wat beter. en inderdaad rust kan ook wel deugd doen

Helena zei

Nog maar een keer op tijd naar bed :-)

Roelien zei

Sterkte meissie!

Helena zei

:-) Dank je wel Roelien!

Yvette zei

snufjes snifjes
maar wat hebben we het eigenlijk goed he?
helena, ik vergeet je niet hoor maar ik moest wel een stukje terug lezen merkte ik

wat ben je toch een lieverd

Helena zei

We hebben het harstikke goed Yvette, maar ook daarin kunnen we ergens 'last' van hebben :-)