maandag 6 januari 2014

Dag 1

Het is alweer een paar jaar een traditie in Huize HenS; het nieuwe jaar 'inwaaien', ergens waar zee&zand elkaar raken.

En het is bijna niet te geloven, maar echt, de zon schijnt. Was het in Harlingen nog donker bewolkt, met hier en daar een spat regen. Op zee schijnt de zon. Nu zegt dat natuurlijk helemaal niets over het weer op het eiland, maar het begin is goed, laten we eerlijk zijn.

Inmiddels geïnstalleerd op het benedendek, daar mijn lief ervan overtuigd was dat 'de bar zo open gaat', hebben we na een half uurtje varen en wat boterhammen dan toch maar onze eigen wijnt (leve de schroefdoppen) opengemaakt en de meegenomen kleine glaasjes -eigenlijk bestemd voor de meegebrachte whisky, bedoeld om te nuttigen na een gezellige, doch waarschijnlijk, koude wandeling langs het strand morgen - gevuld met een overheerlijke Los Gansos; uitermate lekker wijntje overigens.

In tegenstelling tot andere nieuwjaars-inwaai-sessies, heb ik dit keer dus ook de laptop meegenomen (maar uiteraard wel de werkmail uitgeschakeld, je moet ergens een grens trekken nietwaar).  Voordeel is wel dat ik nu ook gewoon lekker kan schrijven, als ik daar zin in heb.... of niet :-).

Weet je, het maakt allemaal helemaal niet uit. We hebben vijf heerlijke dagen voor ons liggen. Het huisje met houtkachel staat klaar, inmiddels het linnenpakket, zo wij hebben begrepen, en de fietsen ook (als het goed is). Ik zeg dus gewoon: 'dag vergeten regenponcho', gezien het feit dat we bij aankomst op de fiets naar het huisjes moeten en - ik zal eerlijk zijn - het boven zee nu toch ook echt regent haha. Ook windkracht 7 laat zich enigszins gelden inmiddels, maar dat alles zegt natuurlijk nog niets over het weer op het eiland, want we moeten nog een half uurtje, dus: 'dag regen en hallo genieten'.

  

5 opmerkingen:

Wanda zei

Oh, goed voor elkaar hoor! Nu even lekker er tussen uit! Geniet er lekker van! En ach, die poncho... overal te koop en hopelijk gewoon niet nodig!

Marjolijn. zei

Veel plezier meis en gewoon lekker genieten van de winter-lente...!!

merel zei

geniet er maar van het kan zo'n deugd doen. We waren in het weekend even aan zee, hebben er ook zo van genoten

Helena zei

Gaan we vanuit Wanda :-)
Dat doen we zeker Marjolijn!
Lekker Merel, gaan wij ook doen :-)

klaproos zei

los gansos , je lekker hoor,
proost op het leven :-)
xxxx