zaterdag 22 juni 2013

Langste dag

Gisteren, 21 juni, alweer de langste dag van het jaar. Het begin van de zomer!

Gisteren was het 16 uur en 45 minuten lang licht. Wauw (dacht ik, toen ik dit las), en gelijk daar achteraan en wat heb ik met die tijd gedaan dan...?

Nu kan ik hier natuurlijk een opsomming geven van mijn vrijdagse bezigheden; ga ik natuurlijk lekker niet doen. Hoewel ik wel weer een hele leuke, bijzondere dag heb gehad, met soms weer opmerkelijke (onverwachte) 'cadeautjes' :-).

Afijn, ik kan in ieder geval melden dat ik een soort van 'gesteld ben' op de langste dag van het jaar. En nou niet zo zeer omdat het dan zo lekker lang licht is (gisteren niet eens bewust bij stilgestaan), maar om het eenvoudige simpele feit dat het voor mij, en volgens mij voor heel veel van mijn mede soortgenoten, de zomer inluidt.
Niet spectaculairs verder, ik hou me dan ook echt niet bezig met Midzomerfeesten, Zomerzonnewende, Vreugdevuren, zoals voornamelijk in de Scandinavische landen.

Uit Wikipedia :
'Het Midzomerfeest verwijst naar de
zomerzonnewende op 21 juni en de voor-Christelijke feestelijkheden die hiermee gepaard gaan in voornamelijk Noord-Europa.'

Dan worden er vreugdevuren aangestoken en wordt er vaak ook een heks verbrand. Vooral in de Scandinavische landen Finland, Zweden en Noorwegen is dit een belangrijk feest.
Boven de poolcirkel gaat de zon niet helemaal onder rond deze tijd van het jaar. Het wordt dus niet echt nacht. Dit prachtig natuurfenomeen lokt ongetwijfeld vele toeristen naar het hoge noorden in deze periode. Moet fantastisch zijn om dit eens 'live' mee te maken.


Nou wil ik dat laatste uiteraard best een keer van dichtbij meemaken, maar voor nu geniet ik gewoon van het feit dat het zomer is in Nederland, ik wakker werd en de zon scheen en onze aardbei alleen maar roder en roder kleurt (en ik deze misschien vandaag wel onderwerp aan de ultime proeftest :-).

´Summer is here´, ik zou zeggen: geniet ervan!
7 opmerkingen:

Wanda zei

Normaal sta ik er nooit zo bij stil maar gisteren betekende het ook het einde van mijn vakantie en aangezien dat letterlijk in het water viel vanwege de hoeveelheid regen, was het wel een dag om even bij stil te staan...

klaproos zei

och wat leuk, dat gedichtje van toon,
machtig mooi hé,
ja vanaf vandaag gaat er steeds weer een stukkie af: -)
xxx

Marjolijn. zei

Ja mooi, die aardbei ziet er al bijna uit om lekker in het happen en met die andere komt het ook vast nog wel goed..!
Geniet maar lekker van alles wat nog moet komen.
Fijne avond en voor straks lekker slapen..!

Unknown zei

Fijne zomer gewenst..:-) Laat de aardbeien en andere sappige fruitsoorten maar komen..

Helena zei

Op weg naar de nieuwe vakantie Wanda :-)
Toon blijft geweldig he Dien xx
Ik denk dat ik hem vandaag maar een ga proeven Marjolijn :-)
Gaan we voor Marion!

Anoniem zei

Hopelijk smaakte de aardbei net zo lekker als die van ons! Hij ziet er in ieder geval net zo lekker uit :-)
Op de langste dag van het jaar moet ik ook altijd denken 'jehiemig, nu al!Voor je het weet is het weer kerstmis'.
Dat er eerst nog maar heel veel mooie zomerdagen mogen komen ;-)
Groetjes, Patty

Helena zei

De aarbei smaakte voortreffelijk Patty, we gaan voor voor de resterende 17 :-)