zaterdag 11 mei 2013

Romantisch...


Tja, daar zit je dan met je goeie gedrag. Volop plannen voor het weekend. Vroeg uit bed and ready to go (incl. 'lease'puber) en dan ineens gaan de hemelsluizen open en strekt er zich een regengebied uit over Midden Nederland. En niet zo'n kleintje ook, als ik buienradar mag geloven. Vóór het einde van de middag lijkt het in ieder geval niet droog te worden.

Tja, daar zit je dan, nog steeds met je goeie gedrag, en toen?

In mijn hoofd hoor ik mijn moeder: 'stel je niet aan joh, van een beetje regenwater is nog niemand gesmolten'. En gelijk had ze natuurlijk. Maar goed, om me nu geheel vrijwillig in zeikende regen nat te laten regenen, omdat ik nu eenmaal (nog) altijd een romantisch idee heb over zaterdag=marktdag...

Nee dank u.
Romantisch idee ten spijt, regen&markt is nu eenmaal geen goede combinatie in Huize HenS. En al helemaal niet regen&markt&paraplu; het meest gevaarlijke 'wapen' op de markt, als je in ieder geval 'goed zicht' wilt behouden.

Maar ja, daar zit je dus nog steeds, met dat goeie gedrag ook.
Het is wel mooi zaterdagochtend; je bent vanaf een uurtje of 7 wakker (en in de benen), puber hoeft vandaag niet naar de band en dus...


Het goede idee kwam gisterenavond al van 'mijn meneer': 'zeg schat, zullen we morgen, na de markt....?' En inmiddels zijn de kaartjes en brillen betaald.
 
Bye bye markt, hello nieuwe Pathé bioscoop!
We gaan het beleven: Jurrasic Park 3D....

.. en de brillen daarna mee naar huis, hoe gaaf is dat :-)

3 opmerkingen:

merel zei

dat wordt dus inplaats van de markt gezellig tussen de dinosaurussen

Marjolijn. zei

Ook leuk en goed toch...!!
In Brabant ook heel slecht weer, maar binnen was het droog en daar kon alles gewoon door gaan.

Helena zei

Ook weer een leuke ervaring Merel... en daarna toch ook nog een stukje markt kunnen meepakken.
Blij dat het gelukt is Marjolijn :-)