zondag 13 mei 2012

(on)Zinnige Zondag .... en zo

Inmiddels hebben we alweer 13 dagen de sleutel!
Zijn we voor m'n gevoel alweer weken aan het klussen.
Schiet het naar mijn idee natuurlijk voor geen meter op. 

Beginnen ruggen, handen en knieën het enigszins behoorlijk zwaar te krijgen. Gelukkig is er in huize HenS nooit gebrek aan pijnstillers (is dan weer een klein voordeeltje van de diagnose 'chronisch (rug)patient').... en met hulp -uit soms hele onverwachte hoeken-, hebben we natuurlijk niets te klagen!

Maar, zoals het natuurlijk altijd gaat, in het normale leven, maar ook in het
klusleven: 'Soms zit het mee, soms zit het tegen'.... we hebben het weer eens aan de lijve mogen ondervinden de afgelopen dagen.

Zo kregen we begin deze week het bericht dat de parketvloer in ieder geval niet meer te redden is. Op zich even een tegenvaller (zeker qua tijdsplanning), aan de andere kant biedt het natuurlijk ook weer heel veel leuke en mooie mogelijkheden. Over die teleurstelling waren we dus relatief snel heen :-). 
Wat echter net iets meer gemoedsrust heeft gekost, is het feit dat de vloerbedekking voor de bovenverdieping zich wat moeizaam richting onze kant op lijkt te bewegen. 

Als je denkt dat je op maandag alles strak gepland hebt, 3 x gecheckt en dubbelgecheckt is, alles zwart op wit staat, inclusief de V (van Voorraad) door medewerker X, die dus alles driedubbel gecheckt heeft maar natuurlijk de volgende dag op vakantie ging, je woensdag een uiteindelijk hele heldere afspraak met de stoffeerder maakt dat de vloeren dan maar volgende week woensdag worden gelegd (ja sorry mevrouw maar die week erna zit ik vol....), mag je er toch vanuit gaan dat er eigenlijk maar weinig mis kan gaan...althans, dat dachten wij!

Ik kan je dan ook verzekeren dat je dan echt niet blij wordt van een telefoontje (terwijl je je uit de naad staat te werken sauzen omdat die vloeren dus een week eerder komen dan gepland) dat er helemaal geen vloer gelegd wordt.... omdat er niets op Voorraad is..... "en dat had u kunnen weten....".

Nou flip ik echt niet zo heel snel hoor, en mijn lief ook niet - echt niet - maar hier gingen de alarmbellen toch echt wel even van rinkelen. 

Inmiddels een dag later, gekalmeerd en wel, togen lief en ik dus naar de
vloerbedekkingmeneer, althans, in ieder geval een collega, want X was tenslotte met vakantie.
Ik zal de details maar achterwege laten.
In het kort kwam het erop neer dat ik gisteren om 16.30 uur dan toch maar weer (inmiddels niet meer geheel de rust zelve) zelf ben gaan bellen met de vraag waarom ik in vredesnaam nog niets gehoord had (van de collega van X, die om 09.00 uur uit z'n bed gebeld moest worden toen wij er waren, maar blijkbaar de slaap de gehele dag niet uit z'n ogen heeft gekregen: 'owh... ik had niet echt gezien dat ik u moest terugbellen en tja, ik had ook nog andere dingen aan m'n hoofd .... euh.... ik heb maar even heel diep -en luidruchtig- gezucht, wat gelukkig dan weer wel beter gaat sinds ik nieuwe puffers heb gekregen....dat dan weer wel).


Kort en goed, ik heb het zelf maar ingevuld (leek me handiger, verstandiger; in ieder geval een
stukkie sneller).

De stoffeerder komt woensdag gewoon, kan 2 kamers en de overloop leggen en kamer 3 moet even dus even wachten omdat hetgeen daar op de vloer moet..... dus niet op
voorraad was. Je blijft je dan natuurlijk wel een soort van afvragen waar collega X naar gekeken heeft die maandag toen hij na 3x gecheckt en dubbelgecheckt met ons de bon nog eens regel voor regel stond door te nemen, dat ik nog dacht....'joh, schiet eens op, we kunnen ook lezen'... en ons nog eens extra wees op de 'V' in de rechterbovenhoek ik toch echt door moest geven als ik contact opnam met de stoffeerder want die verwees toch echt naar de V van Voorraad!


Maandag om 10.00 uur (die tijd heb ik dan wel weer even geëist, omdat ik niet weer de hele dag ga wachten totdat ze een keertje zo ver zijn om te bellen) ga ik dus gebeld worden door collega X, die dan alweer terug schijnt te zijn van vakantie, en die -volgens de niet uitgeslapen collega- dus eigenlijk blijkbaar alleen maar iets zinnigs kan zeggen over de order die wij bij hem geplaatst hebben.


Wordt vervolgd ...


en tot die tijd klussen en genieten wij vrolijk en gestaag door....7 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Ja meis, soms zit het mee, maar ook soms tegen.
Laat je niet uit het veld slaan hoor, jullie krijgen het echt opgelost.
Als het niet linksom kan dan maar rechtsom.
Pas ondertussen ook goed op elkaar hé. Af en toe ook wat rust momenten inlassen hé.
Succes met alles.

A van de Aa zei

Sterkte met de klussen en toch een fijne dag gewenst

Marion zei

Jeetje wat balen zeg, maar aan andere kant indd ook wel een uitdaging. Ik wens jullie sterkte en succes. EN zoals Marjolijn zegt, af en toe even niet hoor.. Is ook wel eens lekker.. knuf ..
OT Ik schrijf even wat minder, word door iemand in de gaten gehouden. Vertel ik nog wel eens .. Not funny..

antony zei

ja klussen ik ken er alles van en ja loopt mee en soms tegen daarmee ,doen we allemaal zelf spaart me al die terleurstelling uit ,en ja genieten moet je zeker niet laten doe zo verder
groetjes antony

Helena zei

Uiteindelijk komt het meeste altijd goed toch Marjolijn :-)
Dank je wel Marion en OT; wat vermoeiend en vervelend weer joh; laat je niet kisten hoor :-)
Dank je wel A & Antony, leuk dat jullie even langskwamen

kruidje zei

Het gaat zoals het gaat, leef met de dag en geniet van je nieuwe rijkdom, sneller gaat helaas niet

Inge zei

Tja meid...een huis kopen is heel wat anders dan een huis gaan bewonen!! ;) Wat een tegenvallers kan je dan hebben he? Jammer...maar het komt heus wel goed....en later kan je er alleen maar om lachen!!
Sterkte en succes meis...als wij eenmaal zover zijn zal ik aan je terugdenken! ;)
Kus!!